nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Preko zavoda na delo v Nemčijo

Nacionalna shema mobilnosti, ki jo izvaja Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, je namenjena mladim od 18. do 35. leta, ki niso vključeni v izobraževanje, usposabljanje ali zaposlitev. V okviru te sheme ZRSZ ponuja udeležencem sodelovanje v polletnem programu aktivnosti, del katere je tudi delovno-učna izkušnja v Nemčiji. Prednost pri udeležbi bodo imele dolgotrajno brezposelne osebe, ki v zadnjem letu ali dlje niso bile zaposlene ali vključene v formalni sistem izobraževanja. Prijava v evidenci brezposelnih ni potrebna.

Med vsemi prijavljenimi bo Zavod izbral skupino 20 do 24 udeležencev, ki bodo med drugim nekaj časa preživeli v Nemčiji.

Shemo Zavod RS za Zaposlovanje izvaja v letih od 2017 do 2022. V tem času bo priložnost za delovno-učno izkušnjo v tujini dobilo 240 mladih.

Program aktivnosti se bo po podatkih ZRSZ začel 7. januarja prihodnje leto. Rok za prijavo je 3. december 2018, do 23.59.

V okviru nacionalne sheme mobilnosti bodo za leto 2019 objavili še en poziv, naslednja skupina udeležencev pa bo v Nemčijo odšla v drugi polovici leta.

ZT

Isti avtor