V torek, 19. septembra, se je 20-članska skupina slovenskih častnikov iz Zagorja ob Savi na usposabljanju preizkusila paleto kratkocevnega orožja.

Predsednik lokalnega častniškega združenja Jože Priman ja ob začetku usposabljanja predstavil program dejavnosti, ki je vključeval predstavitev in preizkus kratkocevnega orožja ter streljanje z dolgocevnim orožjem. Orožje je predstavil orožarski strokovnjak, med drugim je predstavil tudi prototip nove pištole.

Strelci so se razdelili v dve skupini, kar je omogočilo hitro izvedbo preizkusov. Prva skupina je uporabljala kratkocevno orožje, druga skupina je streljala z dolgocevnim orožjem. Odgovornost in nadzor nad aktivnosti na strelišču so prevzeli častniki trboveljskega društva slovenskih častnikov.

Streljanje s kratkocevnim orožjem je potekalo na razdalji 25 metrov, udeleženci so izvedli pet poskusnih strelov, nato pa še dve seriji po deset strelov. Čeprav ni šlo za tekmovanje, so zabeležili rezultate, ki so pokazali, da so bili lahko zadovoljni z zmogljivostjo orožja. Hkrati je potekalo tudi streljanje z dolgocevnim orožjem češkega proizvajalca na razdalji 100 metrov. Tudi tu so opravili pet poskusnih strelov, nato pa dve seriji po deset strelov

JK

Foto: Jaka Kos, Franc Lekše in Gregor Pilpah


Prejšnji članekKronika vikenda
Naslednji članekDanes dogaja