ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Predstavili so se mladi igralci

Prva predstava območnega srečanja lutkovnih in otroških gledaliških skupin v Delavskem domu Zagorje je bila danes ob 10. uri. Igro z naslovom Pika so predstavili člani Varstveno delovnega centra Zagorje pod mentorstvom Mateje Virant Košak. Mateja Virant Košak in Hedvika Kovač sta predstavo režirali in poskrbeli tudi za kostumografijo, za glasbo pa Stanko Klopčič. Režiserki sta v igri tudi zaigrali skupaj z Marijo Golčnik, Martinom Malcem, Marto Klopčič, Alviro Abdič in Mitjo Audičem.
Uro pozneje, ob 11. uri, se je na odru Delavskega doma Zagorje odvila gledališča predstava Prekletstvo zelenih štumfov v izvedbi zasedbe Ime mi je igra_ŠPILČKI iz Trbovelj. Igro je napisal Janez Remškar, režirala Alma Knaus, Julija Jerman je poskrbela za scenografijo, Brina Knaus pa za glasbo. V predstavi so zaigrali Metka Dolanc, Tjaša Camplin, Lana Gombač, Isabela Podbregar, Klara Lesar, Tia Kuhar, Tiatara Zupančič, Vid Verk, Luka Šoper, Jaka Košir, Jakob Šoper, Domen Camplin, Lars Podbregar in Žiga Klopčič.

Že v sredo pa so se v Zagorju predstavili tudi lutkarji, in sicer Lutkovna skupina Luki KD Svoboda Kisovec. Zaigrali so predstavo Zverjasec, ki jo je režirala Katarina Eranovič, pri scenografiji, kostumografiji in izdelavi lutk pa so sodelovali še Bojan Motoh, Urška Motoh Bračič in Andreja Ležič. Za glasbo je v predstavi poskrbel Tomaž Groboljšek. Lutke so vodili Bojan Motoh, Monika Kovačič, Katarina Eranovič, Andreja Lavrač, Petra Potisek in Lina Aurora Eranovič.

TPK

Isti avtor