Predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar je bila po obisku Trbovelj zadovoljna. Spoznala je potencial tega mesta v središču Slovenije in odnesla v prestolnico malo drugačen pogled na življenje in priložnosti, ki jih življenje ustvarja.

Predsednica dr. Nataša Pirc Musar je danes spoznala tako radoživost mladih Trboveljčanov kot radoživost, pomešano z izkušnjami, starejših. Z okrog 300 dijaki GESŠ Trbovlje se je pogovarjala o etičnih dilemah pri uporabi sodobne informacijsko – komunikacijske tehnologije in o umetni inteligenci in njenem vplivu na duševne stiske mladostnikov. Z zanimanjem je poslušala mnenja mladih in povedala, da ji takšni pogovori dajejo širino pri njenem delu.

Z veseljem si je ogledala in se pogovorila tudi z ustvarjalci v Dewesoftu in Katapultu. Ena stvar je o njihovih uspehih brati, drugo je to videti v živo, je povedala novinarjem ob srečanju po obisku Dewesofta in  Katapulta. Ekipa dr. Jureta Kneza jo je fascinirala in prepričala, da imamo v Sloveniji izjemne ljudi, vizionarje in podjetja, ki se brez težav kosajo z najboljšimi v svetu.

Prav tako je bila zadovoljna s tem, kar ji je predstavil trboveljski župan Zoran Poznič. V občini so polni načrtov, ki temeljijo na sodobnem razmišljanju o razvoju. Še posebej pa je pohvalila sodelovanje med zasavskimi občinami, ki je spet na visokem nivoju. To je potrdil tudi Zoran Poznič, ki je povedal, da je predsednici predstavil smele načrte občine, ki temeljijo tudi na naložbah v Mesto aktobatov, ki ga namerava zgraditi Dewesoft.

Novinarji so jo spomnili, da je prav danes poteklo eno leto od njene izvolitve za predsednico. Na hitro je ocenila, da je zadovoljna s prvim letom vodenja države, na vprašanje o njenem odnosu z vlado je povedala, da ima z ministri korektno, celo zelo dobre odnose, s predsednikom vlade pa usklajujeta termin na odkrit pogovor. »Oba se morava zavedati, da delava v dobro države in državljanom, ne pa v lastno dobro,« je zaključila odgovor na to temo.

Obisk Trbovelj je predsednica dr. Nataša Pirc Musar zaključila z druženjem s stanovalci Doma upokojencev Franc Salamon. Ob današnjem mednarodnem dnevu prijaznosti je skupaj z njimi brala dela slovenskih avtorjev.

MP

Foto: MP


 

Prejšnji članekV službi domovine
Naslednji članekZačutil sem življenje