V četrtek, 15. decembra, je župan Občine Hrastnik Miran Jerič pripravil že tradicionalno prednovoletno srečanje za predstavnike hrastniških, zasavskih podjetij, javnih zavodov, novinarje. Udeležila sta se ga tudi hrastniška poslanca Vojka Šergan in Ivan Hršak.
V govoru, v katerem je župan strnil pomembnejše dogodke iztekajočega se leta, je poudaril športne uspehe Hrastničanov, povečevanje delovnih mest v občini, povišanje povprečne neto plače in znižanje brezposelnosti. Zbranim je kratko predstavil tudi bodoče načrte, med njimi novogradnjo in rekonstrukcijo  dolske šole, ureditev mestne tržnice, vzpostavitev turistično informacijskega centra in ureditev otroškega igrišča.

Na srečanju je direktorica območne enote Trbovlje Zavarovalnice Triglav Mojca Brečko županu izročila bon v vrednosti 2500 evrov za nakup defibrilatorja. Teh je v Hrastniku že 13, z darovanim denarjem bodo nabavili štirinajstega. Za vse so v Hrastniku tudi že usposobili občane. »Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Zato financiramo programe družbenega pomena, podpiramo ustanove in spodbujamo projekte, ki lokalnim skupnostim koristijo dolgoročno,« je ob predaji povedala Mojca Brečko.

Sprejem so z glasbo popestrili učenci Glasbene šole Hrastnik. Zbrani so se po uradnem delu zadržali ob zakuski in družabnem klepetu v prijetnem ambientu Mladinskega centra Hrastnik, kjer je sprejem potekal.

ZT

Prejšnji članekFinanciranje krajevnih skupnosti
Naslednji članekSvet tudi o štipendijski shemi