Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik je v sredo, 14. decembra, gostilo polkovnika Milana Kranjca, ki je imel vojaško strokovno predavanje za člane združenja, in brigadirja Martina Jugovca, generalnega sekretarja Zveze slovenskih častnikov.
Polkovnik Milan Kranjec je bil v letih od 2013 do 2016 rezidenčni obrambni ataše v Turčiji ter nerezidenčni v Azerbajdžanu in Libanonu. Trenutno opravlja dolžnost na Direktoratu za obrambno politiko na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije.

Kranjec v svojem predavanju z naslovom »Varnostno politična situacija v Turčiji in njenih sosedah« orisal organizacijo MORS s poudarkom na mreži obrambnih atašejev, organizacijo turških oboroženih sil ter varnostno politično situacijo v Turčiji pred in po vojaškem udaru. Dotaknil se je tudi vpliva turških interesov na širšo regijo in varnostne politične situacije v turških sosedah. Na koncu je predstavil tudi nekaj osebnih doživetij in izkušenj med službovanjem v Turčiji in njenih sosednjih državah.

Po predavanju so podelili pisna priznanja ZSČ najmarljivejšim in najbolj aktivnim članom združenja. Priznanja so prejeli praporščak Daniel Tavčar, štabni vodnik Maksimilijan Rak, višji vodnik Zdenko Ladiha, višji vodnik Andrej Vrbnik, vodnik Anton Topolovec in vodnik Ludvik Žabkar.

Po prebrani obrazložitvi za vsakega člana posebej je generalni sekretar ZSČ brigadir Martin Jugovec v spremstvu poročnika Gorazda Hafnerja, predsednika združenja, izročil priznanja prejemnikom.

JZ

Prejšnji članekPriznanje za zagorske prostovoljce
Naslednji članekPa eno zapojmo