Petnajsti igralni teden Košarkarske rekreativne lige Zasavje je potekal zelo umirjeno in gledalci so si lahko ogledali tri tekme z relativno visokim rezultatom. V prvi tekmi večera so Šajspoh rangersi premagali Lituse, Veterani so z drugo zmago v sezoni odpravili Čuke, Barbari pa so z 22 točkami premagali Knape.

Šestnajsti igralni teden bo zaradi kulturnega praznika na vrsti 15. februarja, ko se bodo ob 19. uri pomerili Litusi in Šoht, lokalni derbi med Šajspohi in Zlatorogom bo na vrsti ob 20. uri, ob 21. pa sledijo Oskarji in Tiferji.

Šajspoh Rangers : Litus55 : 42

Strelci:

Šajspoh Rangers: Čop 20 (4×3), Fantinato 18 (3×3), Smiljič 9, Požin 4, Remškar 2, Perak 2, Pristovnik

Litus: Zupan 15, Repina 12 (2×3), Kolenc 6 (1×3), Drnovšek 3 (1×3), Peterca 2, Pestotnik 2, Cirar 2, Muzga, Šraj

Prva tekma večera se je začela v zelo hitrem ritmu, v katerem pa so si znatnejšo prednost priigrali Laščani. Skozi celo tekmo so nasprotnike iz Litije držali nekje na desetih točkah razlike, predvsem po zaslugi ostrostrelcev Aljaža Fantinata in Davida Čopa.

Kljub dobri igri dvojca Zupan – Repina Litijani niso mogli narediti rezultatskega priključka in pomembno tekmo končali s porazom.

Zlatorog veterani : Bermudski čuki68 : 56

Strelci:

Zlatorog veterani: Uršič 22, Cizej 19, Seme 15, Blagotinšek 11 (1×3), Blatnik 1, Sadar

Bermudski čuki: Drolc 19 (1×3), Bajda 14 (2×3), Odlazek 11, Cvitić 10 (2×3), Vrankar 2, Černelč, Kotar M.

Po dolgem času so Laščani zopet zbrali svoje vrste in v derbiju z dna lestvice pokazali svojo značilno rutinsko igro. Največjo razliko so si Laščani priigrali v prvem polčasu, ko je bil nezaustavljiv Miha Uršič. V zadnji četrtini je Laščane načela rahla utrujenost in Bermudski čuki so se na kratko približali, a se Veterani niso ustrašili naleta in vodstvo ohranili do konca tekme.

Barbari : ŠD Knapi 66 : 44

Strelci:

Barbari: Tušek 20, Majes 15, Golotič 13, Deželak Rok 10, Hasanović 4, Deželak Robi 2, Kumberger 2Tilinger

ŠD Knapi: Žlak 13 (2×3), Vidas 11 (3×3), Žagar Marko 8, Bratec 7, Dujaković 6 (1×3), Rota, Žagar Marko Žgčki

Tekma se je začela v hitrem ritmu s kar nekaj izmenjavami lahkih košev. Ob dobri obrambi Hrastničanov in učinkovitem napadu dvojca Tadej TušekMatija Majes so si Barbari večino prednosti zagotovili že v drugi četrtini.

Kljub nekaj zadetim trojkam se Knapom ni uspelo približati, saj so Barbari rutinsko žogo podajali pod koš, kjer so bili Knapi ob odsotnosti centrov rahlo okrnjeni. Barbari so si s pomembno zmago že skoraj zagotovili najboljše izhodišče po rednem delu, Knapi pa bodo zadnjo možnost za uvrstitev v končnico iskali na svoji zadnji tekmi.

ZT