Ta konec tedna svoj krajevni praznik s številnimi prireditvami obeležujejo krajani KS Kisovec-Loke. Ob prazniku, ki ga imajo 17. maja, počastijo tudi spomin na svojega rojaka, častnega občana in državnika dr. Janeza Drnovška, ki se je rodil ravno na ta dan.
Letos so začeli praznovati že v torek, 16. maja, ko so krajanom odprli vrata Rudarskega muzeja Loke in jim omogočili vodeni ogled zanimivega prikaza 250-letnega rudarjenja v Zagorski dolini. V petek, 19. maja so v avli Doma kulture Kisovec odprli razstavo ročnih del skupine Roki, nato pa se zbrali na osrednji prireditvi v dvorani, na kateri so  nastopili učenke in učenci POŠ Kisovec, vokalna skupina Iris in mlada harmonikarja šole Simona Prašnikarja.

V soboto, 20. maja, so se ljubitelji narave ob 8. uri izpred kisovške pošte podali na tradicionalni pohod po poti sožitja iz Kisovca skozi Čolnišče na Golavc.  Na strelišču poteka odprto prvenstvo krajanov v streljanju z zračno puško, na kisovškem sankaškem poligonu pa je dopoldne predvideno tekmovanje v sankanju s sanmi na koleščkih. Ob 11. uri se bo na Čebinovem travniku Slovenska vojska predstavila z opremo in vozili, ob 12.30 uri se bodo na travnik pripeljali starodoboniki športnega kluba Tornado, praznovanje pa bo ob 19. uri v dvorani KD Svoboda Kisovec zaključil Rudarski pevski zbor Loški glas s slavnostnim koncertom ob svoji 90-letnici. Zbor vodi Alenka Flere-Pavlič.

TPK

Prejšnji članekKaj jih aktivira?
Naslednji članekUstvarjali rudarske simbole