Krajevna skupnost Dol pri Hrastniku je 28. junija praznovala svoj krajevni praznik. Kljub različnim težavam, s katerimi se svet krajevne skupnosti spopada in jih rešuje, je za njimi uspešno leto, je bilo slišati na prireditvi. Te so se udeležili številni krajani, župan Hrastnika Miran Jerič, poslanka DZ RS Vojka Šergan, občinski svetniki, predstavniki društev in organizacij ter seveda člani sveta KS Dol pri Hrastniku s predsednico Natašo Kreže.
Na Dolu so v tem letu pričeli z dolgo pričakovano prenovo javne razsvetljave in izgradnjo dveh krakov v naselju Črdenc in  pod Kovkom. Dokončali so tudi prvo fazo posodobitve ceste, ki povezuje Krištandol z Marnim ter ga na krajevni praznik svečano otvorili.

Največ dela in energije pa so na Dolu vložili v pripravo projektne dokumentacije za rekonstrukcijo in novogradnjo podružnične šole. »Ob tej priložnosti, bi se rada zahvalila županu in strokovnim delavcem na občini za opravljeno delo in korektno sodelovanje s Svetom KS,« je dejala predsednica KS Dol pri Hrastniku. Na dan praznika so z obnovo tudi uradno začeli in simbolično podrli del zidu, ki pa se je izkazal za izredno močno grajenega.

Predsednica sveta KS Dol pri Hrastniku je ob prazniku čestitala vsem krajanom in podelila priznanja »Zaslužni krajan«, ki so jih prejeli Alojz Šterbucel, Ana Kocman, Denis Pavlič in Zlatko Drnovšek.

Alojz Šterbucel je priznanje prejel za svoje dolgoletno delo v Rokometnem klubu Dol TKI Hrastnik. Ni bil samo gospodar v rokometnem klubu, ampak tudi tehnični vodja članske ekipe, podpredsednik, ekonom, pa tudi človek, ki je znal prisluhniti drugim ob težavah. Bil je tudi eden idejnih očetov Dolske noči. Zaradi težav z zdravjem, se je moral odpovedati aktivnemu sodelovanju v klubu, a ostaja še vedno predan rokometaš.

Ana Kocman je prejela priznanje za svoje predano delo prizadevne prostovoljke. Kot prostovoljka je vključena v projekt “Starejši za starejše – za boljše življenje doma”, v okviru katerega svoj čas nesebično razdaja drugim. V projekt se je vključila ob upokojitvi leta 2013, ko se je pridružila Društvu upokojencev Dol pri Hrastniku.

Zlatko Drnovšek je prejel priznanje kot prizadevni ustanovitelj in predsednik društva Špaltna, v okviru katerega je začel urejati naravno plezalno steno sredi mesta. Danes stene Pod Škalo dobivajo podobo pravega, vrhunskega plezališča, kar ni pridobitev le za plezalce, temveč za celotno občino in lokalni turizem.

Denis Pavlič je priznanje prejel kot aktivni član v različnih športnih in kulturnih društvih. Med drugim je v prostem času trener v rokometnem klubu RK Dol TKI Hrastnik, aktiven je v Karate klubu Hrastnik in član upravnega odbora ŠKD Feniks, kjer pomaga pri organizaciji prireditev.  se udeležuje rednih sestankov in pomaga pri organizaciji njihovih prireditev.

ZT

Prejšnji članekPraznovala bi 165. rojstni dan
Naslednji članekBakterijske okužbe sečil