četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Praznik Občine Laško

Občina Laško praznuje svoj občinski praznik 7. novembra. Tudi letos so pripravili proslavo v vedrem vzdušju v Kulturnem centru Laško. Župan Franc Zdolšek je podelil občinska priznanja.

Posthumno so z nazivom častni občan počastili amaterskega zgodovinarja, kritika, novinarja, iskalca in pisca zgodovinskih pričevanj o Laškem in širši okolici Eda Jelovška za izjemen prispevek pri ohranjanju zgodovine Laškega.

Zlati grb je prejelo Turistično društvo Laško za prispevek na področju turizma, kulturnega in družabnega življenja v Laškem. Turistično društvo so v Laške ustanovili že leta 1889. In vseh 130 let so člani društva skrbeli za lepšo urejenost kraja ter zanimivo dogajanje, še posebej z vsakoletno prireditvijo Pivo in cvetje.

Srebrni grb je prejela Mojca Leskovar za uspešno poslovno delo in prispevek k razvoju in ugledu občine. Mojca Leskovar je Laščanka, ki je vse svoje življenje tako ali drugače povezana z Zdraviliščem Laško, danes Thermano Laško, nazadnje kot predsednica uprave družbe. Srebrni grb je prejel tudi Smučarski klub Zlatorog Laško za uspešno delovanje z mladimi na smučarskem področju. V Laškem deluje od leta 1979. Tretji dobitnik srebrnega grba je Društvo upokojencev Laško za uspešno delo s starejšimi na socialno humanitarnem in družbenem področju.

Bronasti grb je prejel Marko Pavčnik za aktivno delo na družbenem in kulinaričnem področju. Chef Marko Pavčnik je svojo profesionalno pot na področju kulinarike začel na Gradu Tabor Laško kot praktikant, kjer sedaj vodi lastno restavracijo sodobne slovenske kulinarike Pavus, ki domuje na Gradu Tabor.

Kristalni grb Občine Laško so prejele: Eva Ferlič in Tina Šmerc, obe zlati maturantki na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko, Tjaša Videc, zlata maturantka na Gimnaziji Celje-Center in Sara Čopar, svetovna mladinska prvakinja in evropska prvakinja v kombinaciji.

Za najlepše hiše so razglasili hiše Helene in Petra Jurkoška v Padeže, Marjete Levičar na Cesti na Svetino ter Ide in Marjana Zupana na Savinjskem nabrežju.

V kulturnem programu so nastopili kvartet trobil, plesalke Glasbene šole Laško-Radeče ter orkester z domačimi solisti.

Savus

Foto: arhiv Občine Laško

Isti avtor

</