ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Praznik KS Steklarna Hrastnik

Ena večjih krajevnih skupnosti v hrastniški občini KS Steklarna je v petek, 23. junija, proslavila svoj krajevni praznik, ob katerem se krajani spomnijo 25. junija 1928. leta, ko so imeli v Steklarni Hrastnik velik in uspešen generalni štrajk. Prireditveni prostor je bil svečano okrašen in vihrale so zastave.
Slovesnosti so se udeležili župan Občine Hrastnik Miran Jerič, direktor občinske uprave Janez Kraner in hrastniška poslanka v Državnem zboru Vojka Šergan. Zbrane je pozdravil predsednik Sveta KS Adi Zaletel, predstavil prizadevanja Sveta krajevne skupnosti za ureditev dovozne ceste na Dirmajerjev hrib ter uspehe na komunalnem področju. Povedal je tudi, da bodo v Domu krajevnih skupnosti in društev jeseni v dopoldanskem času uredili tudi nadomestni, tretji razred za učence podružnične šole NHR –Dol pri Hrastniku za čas gradnje nove šole na Dolu.

Na začetek rekonstrukcije in novogradnje dolske podružnične osnovne šole se je v svojem govoru navezal tudi župan Miran Jerič, ki je omenil, da mora biti investicija končana do 30. junija 2018 leta. Z deli bodo začeli 28. junija.

Na proslavi so tudi letos podelili Priznanji krajevne skupnosti, ki sta ga prejela Marionetno gledališče Jurček in predsednik Ribiške družine Hrastnik Rudolf Potisek. Marionetno gledališče Jurček je priznanje prejelo za delovanje na področju kulture ob svoji 70-letnici, Rudolf Potisek pa za dolgoletno in uspešno vodenje Ribiške družine.

Za veselje in dobro voljo so poskrbeli Pihalna godba Steklarne Hrastnik pod vodstvo Jožeta Rusa, mažorete steklarske godbe pod vodstvom mentorice Jasne Blaj, pevec Matej Železnik in mlada nadarjena pevca Gaja Kolenc in Rok Hvala ter MPZ Svoboda Hrastnik. Prireditev je povezoval Matej Kaiser.

Milko Plahuta

Isti avtor