V Zagorju ob Savi, ki svoj praznik obeležuje 9. avgusta, so v četrtek, 5. avgusta, pripravili osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku.

Polno dvorano obiskovalcev, ki so v skladu s predpisi države izpolnjevali pogoje PCT, je najprej nagovoril župan Matjaž Švagan. Med drugim je poudaril, da je bilo leto med obema praznikoma zaradi epidemije koronavirusa težko, a naložb in razvoja občine to ni zaustavilo. Pri tem se je zahvalil članicam in članom Občinskega sveta za sodelovanje, posebej pa vsem Zagorjankam in Zagorjanom, ki so tudi v teh časih ohranili optimizem in z dobro voljo živijo in ustvarjajo v svojem domačem kraju ter ne nazadnje tudi vsem tistim, ki imajo radi Zagorje in pomagajo pri razvoju občine.

Seveda ni mogel mimo veselja in ponosa, ki ga čutimo vsi ob uspehih Primoža Rogliča, za kar se je zahvalil tudi njegovim najzvestejšim navijačem, ki so bili prisotni na slovesnosti v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje.

Župan je, kot je v navadi, podelil tudi najvišja občinska priznanja.

Dobitniki zlatih priznanj so bili tokrat trije: Anton Benko, predsednik Društva upokojencev Zagorje za dolgoletno prizadevno delo v društvu, podjetnica Marija Čop, ker je z vztrajnostjo, marljivostjo in pozitivno energijo izpisala privlačno zgodbo o uspehu in direktor družbe Eti Izlake mag. Tomaž Berginc, ki je priznanje prejel za odličnost pri delu v družbi, ki je s 1250 delavci velik zaposlovalec in tradicionalno velik izvoznik, lani dvajseti največji v državi.

Dobitnica letošnjega srebrnega priznanja Občine Zagorje ob Savi je dr. Špela Režun, direktorica VDC Zasavje, ki je priznanje prejela za dosežke pri razvoju socialnega varstva v Zasavju in širše, za njeno angažiranost in vsestranskost.

Posebni županovi priznanji sta prejela Maridi Cerkovnik za dolgoletno uspešno delo v Društvu upokojencev Zagorje in Kolesarski klub Zagorska dolina za uspešno izpeljano ureditev Gorskokolesarskega parka Cilenca Trails.

Prvi del prireditve je povezovala Karmen Cestnik, v drugem delu slovesnosti je nastopil Lado Bizovičar. Ta je na svoj humoren način izbiral novo zagorsko himno, z glasbenim programom pa so slovesnost popestrili domači nastopajoči: mlada pevka z izjemnim glasom Lea Koban, ki se je uvrstila v finale slovenskega tekmovanja Otroci pojejo in se veselijo (na kitari jo je spremljal prof. Jure Jahn), narodnozabavni ansambel Mladi asi, skupina Lagard z Urošem Ržišnikom in Težkimi lumpi ter Dejan Žujič, ki je s svojim ansamblom zbrane navdušil s himno Primoža Rogliča.

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Prejšnji članekPočitnice
Naslednji članekObnova kipcev