V Praznične petke so poimenovali ustvarjalne delavnice, kjer izdelujejo razne izdelke ali pečejo dobrote in se na ta način pripravljajo na praznike. Izdelali so okraske za smrečico, okrasne svečke, čudovite novoletne voščilnice, adventne venčke, pekli piškotke …

»V nasprotju s pričakovanji so naši Praznični petki postali pravi hit, saj se po navadi kar tre obiskovalcev in vsi si želijo začutiti delček veselega prazničnega vzdušja. Na delavnice prihajamo vsi, mladi, stari, sodelavci, prostovoljci … in to ob petkih popoldan! Najlepše od vsega pa je to, da se na teh delavnicah odvija medgeneracijsko sodelovanje v pravem pomenu besede,« pravi Anja Biljana Lenart.

Na delavnicah se tkejo vezi med otroci in odraslimi, med prijatelji in neznanci. In tudi učijo se. Drug od drugega. Starejši učijo mlajše tradicionalnih veščin, ročnih spretnosti, vztrajnosti, krepi se ustvarjalnost in čut za estetiko. Mlajši učijo starejše strpnosti, potrpežljivosti, igrivosti. Družijo se, skupaj se smejejo, ustvarjajo, po koncu pa tudi pospravijo in s toplino v srcu zaključijo delovni teden.

PR objava