Obiskovalce koncerta je pozdravil zagorski župnik Jani Tušek, ki je vsem voščil za božične praznike in jim zaželel vse lepo v novem letu.
Za praznično vzdušje so z odličnimi nastopi poskrbeli trobentač Teodor Maurer, pianistke Lana Imširovič, Ema Savšek, Taja Fakin in Alja Miklavčič. S skladbo Zvoni, zvonček zvoni sta se predstavila Eva Jurečič z violino in  Luka Jurečič na klavirju. Navdušili so tudi naslednji pianisti: Luka Košir, Zoja Šobot in Gašper Juvan.

V nadaljevanju koncerta so se predstavili še Alja Jeraj (violina) in Patricija Povše (klavir), Nina Naprudnik (viola,  Kaja Tori (violina), Tinkara Butara (violončelo) in Anja  Tori (klavir), klavirski duet Anja Pišek in Lucija Žerko, pa Ayla Agovič (violina)  in Anita Agovič (klavir).

Harmonikar Nik Vozelj je z igranjem spomnil na legendarnega glasbenika Slavka Avsenika.  Last Christmas sta zaigrali   Žana Žerko (klavir) in Klara Razboršek (flavta).  Flavtistki  Ema Čop in Klara Razboršek ter Zala Rozina  (harmonika) so pričarale Božični valček. Navdušili so tudi flavtistki Tia Gorišek in Živa Stegenšek, tuboist Luka Tomažin, pianistka Saša Sajovic, violinistka Alja Kos. flavtistki Lara Hribar in Klara Razboršek, Žana Žerko (klavir) in flavtiske Hana Kerin, Katarina Pograjc  in Klara Razboršek.

Violinistke  Alja Kos, Eva Maurer, Ana Vrtačnik in Katja Žekar so zaigrale  Tellemanov Koncert za štiri violine. Zaigrali so tudi harmonikar Janez Pograjc ter  njegovi sestri   Katarina s flavto in Petra z  violino. Nastopil je še kvartet klarinetov Nina Pavšek, Tomaž Pušnik, Diana Gorišek in Neža Kosi ter brata Tadej  in Blaž Zupančič na klavirju.

V nadaljevanju koncerta so se predstavile še tri skupine: trobilni kvintet (Lovro Novak, Teodor Maurer, Luka Zupan, Adrian Sivec in Mark Pušnik), godalna komorna skupina (Eva Maurer, Alja Kos, Ana Vrtačnik, Hana Medved, Anja Tori, Katarina Mal, Julija Maurer, Nina Naprudnik, Eva Deželak in Katja Žekar) in  kvintet flavt (Katarina Pograjc, Hana Kerin, Lara Hribar, Klara Razboršek in Živa Stegenšek)

V uri in pol so  nastopajoči z igranjem, ki je bilo  prijetno za poslušanje,  srca prisotnih  v tem predbožičnem času napolnili še z notranjim mirom, ki ga prav vsi tako zelo potrebujemo.

Joža Sotenšek

Prejšnji članekBožično mesto
Naslednji članekČlovek ne jezi se