ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Prazni prostori RCR

Regionalni center za razvoj ima v stavbah razvojnih centrov v Zagorju, Hrastniku in Trbovljah prazne poslovne prostore, ki jih ponuja v najem. Poslovni prostori v tako imenovanih podjetniških inkubatorjih so bili v vseh treh zasavskih občinah zgrajeni z namenom spodbujanja podjetništva in odpiranja novih delovnih mest. RCR je tistim, ki so šele stopali na podjetniško pot, ponujal sodobno opremljene poslovne prostore po ugodni ceni in jim ponujal tudi druge storitve. Na vprašanje, ali kakšne ugodnosti ponujajo tudi tokratnim novim najemnikom, je direktor RCR Sergej Garantini povedal: »Cene za najem so ugodne. To potrjuje dejstvo, da so prostori dobro zasedeni. Se pa od najemnika do najemnika razlikujejo. To je odvisno od tega, koliko časa je že pri nas, koliko staro je podjetje, kakšno površino prostorov ima v najemu, ali gre za najem pisarniških ali proizvodnih prostorov … Cena najema je odvisna od več dejavnikov in z vsakim potencialnim najemnikom se pogovarjamo po načelu »od primera do primera«, seveda s ciljem, da skupaj najdemo ustrezno rešitev. Zasledujemo tudi načelo, da se pogoji med posameznimi najemniki bistveno ne razlikujejo. Kot v preteklosti pa velja tudi v prihodnje, da imajo novonastala podjetja ugodnejše pogoje za najem poslovnih prostorov.«
RCR oddaja poslovne prostore (tako pisarniške kot proizvodne prostore) na lokacijah Cesta 1. maja 83 v Hrastniku, Nasipi 7 v Trbovljah ter na dveh lokacijah v Zagorju, in sicer Podvine 22 in Podvine 36. Na vseh lokacijah so objekti sodobni in razpolagajo s sejnimi sobami, čajnimi kuhinjami, parkirišči in vso ostalo potrebno infrastrukturo. Pisarniški prostori so opremljeni s pohištvom in po potrebi tudi z računalniško opremo in telefoni ter imajo dostop do interneta.

Večina najemnikov so storitvena podjetja, ki za svoje delovanje najemajo predvsem pisarniške prostore. Gre za mikro podjetja in samostojne podjetnike, ki za svojo dejavnost potrebujejo pisarno ali dve. »Ocenjujem, da bo temu tako tudi v prihodnje,« pravi Garantini. »Naši objekti za težko proizvodnjo niso primerni zaradi samih lokacij, ki so – razen v Trbovljah – v mestnih središčih oziroma blizu bivalnih objektov.« Garantini tudi verjame, da je v Zasavje možno privabiti tudi podjetja iz drugih regij.

TPK

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor