sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Pravljični junaki v mestnem parku

V mestnem parku Trbovlje so že začeli s postavljanjem Pravljične vasice in pravljičnih junakov, ki bodo v decembru pričarali pravljično vzdušje. Pri sprehodu skozi mestni park bodo obiskovalce pozdravili junaki legendarnih pravljic in zgodbic, ki jih poznajo vse generacije.

Pravljični junaki

Iz Občine Trbovlje sporočajo: “Svojo hiško v mestnem parku ima Sneguljčica, skupaj s sedmimi palčki, prav tako so si svoje začasno domovanje v parku našli tudi volk in trije prašički. Najbolj pisana in s slaščicami obdana hišica pa pripada Janku in Metki, ki jima tako kot v zgodbi preti čarovnica.

Pa vendar boste letos v parku lahko videli velikansko novost – gromozanska kočija v obliki buče bo privabljala številne poglede in prižgala marsikatero iskrico v očeh. Kot se za pravo kočijo spodobi bosta poleg nje svoj prostor našla tudi princ in princesa.

Zraven vseh hišic, pravljičnih junakov, jelenčkov ter velikanske kočije bo za nasmehe na obrazu poskrbela še klopca sanj, ki bo vse mimoidoče opomnila, da ne smemo nikoli prenehati sanjati, saj se sanje lahko vedno uresničijo.

Nabiralnik Dedka Mraza

Naše najmlajše pa poleg pravljičnih junakov v mestnem parku vabi tudi nabiralnik Dedka Mraza, kamor lahko otroci vržejo pisma, dedek Mraz pa se bo potrudil, da bo odgovoril na čisto vsako prejeto pismo.

Nove poti Dedka Mraza

Za vas smo pa smo v mestnem parku in parku Kulture pred pošto pripravili še eno posebno novost. Vsem ljubiteljem pravljične okrasitve bodo na voljo snežinke, preko katerih boste s pomočjo AR tehnologije in pametnih telefonov pokukali k Dedku Mrazu, k njegovim pomočnikom palčkom ter k ostalim pravljičnim bitjem.

Nikar ne zamudite pravljičnih trenutkov in svojim otrokom ter sebi z oddajo pisma Dedku Mrazu, ogledom Pravljične vasice in preizkusom posebnih snežink pričarajte nasmeh na obraz. V teh časih virusa je še toliko bolj pomembno, da temne misli preženemo z mislijo, da bodo tudi ti kmalu mimo ter toplino prazničnega vzdušja. Otroci niso nič krivi, da odraščajo v času epidemije, zato je prav, da niso prikrajšani za čarobnost veselega decembra.”

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje (utrinki lanskoletne pravljične vasice v mestnem parku)

Isti avtor