PP Hrastnik

4. januarja je nekaj pred deveto uro zjutraj prišlo do spora in pretepa med dvema osebama zaradi čiščenja snega. V pretepu sta bila oba poškodovana in odpeljana v Splošno bolnišnico Trbovlje.

5. januarja so policisti okrog pete zjutraj vozniku osebnega vozila zasegli vozilo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja.

 

PP Trbovlje

V petek, 4. januarja, so bili policisti obveščeni o unovčitvi ponarejenega bankovca za 50 evrov v gostinskem lokalu v Zagorju. Bankovec so zasegli.

Neznani storilec je ponoči poškodoval rešetke na cerkvi v Trbovljah, pri tem pa je naredil za 50 evrov škode..

Na PP Trbovlje so sprejeli  prijavo  33-letnega  občana,  da ga je znanec žalil preko družbenega omrežja.

Zvečer so v Trbovljah posredovali zaradi nepravilno parkiranih vozil in na dve vozili izdali obvestilo o prekršku.

V soboto, 5. januarja, so preiskovali primer, v katerem je neznanec med 31. decembrom in 3. januarjem poškodoval vetrobransko steklo na parkiranem vozilu in s tem lastnika oškodoval za 1500 evrov.

Ponoči je neznanec v Zagorju s parkiranega vozila ukradel registrski tablici št. CE 53-63M.

Ponoči so zaradi glasne glasbe intervenirali v gostinskem lokalu v Trbovljah in kršiteljici izrekli globo.

V nedeljo so prejeli obvestilo o vlomu v cerkev v Trbovljah, kjer je neznanec na doslej še neznan način prišel v notranjost in ukradel 150 evrov.

Ponedeljek je policistom ponovno prinesel tatvino registrskih tablic.

Oškodovanec je naznanil, da mu je bilo ukradeno kolo znamke Spacialized, ki ga je imel spravljenega v hodniku bloka. Škoda znaša okoli 1600 evrov.

Policisti so bili obveščeni o zaparkiranju. Kršiteljem so izdali obvestila o prekršku.

 

PP Zagorje

Konec tedna so policisti preiskovali kaznivo dejanje goljufije. Ugotovili so, da je znani storilec z lažnim prikazovanjem dejstev oškodovanca oškodoval za 40.000 evrov.

V Zagorju so obravnavali kaznivo dejanje neupravičenega slikovnega snemanja. Policisti bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V Zagorju so policisti pomagali zdravstvenemu osebju pri hospitalizaciji bolnika.

Preiskovali so tudi prijavo pogrešane osebe. Ugotovili so, da je oseba odšla v tujino. Policisti bodo s poročilom obvestili tožilstvo.

Obravnavali so tudi prijavo tatvine registrske tablice, ki je bila kasneje najdena. Sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V ponedeljek dopoldan so bili policisti obveščeni, da so v dveh bančnih ustanovah v Zagorju, pri dnevnih izkupičkih pravnih oseb, zaznali tri bankovce za 50 evrov, za katere sumijo, da so ponarejeni. Policisti so sporne bankovce zasegi ter jih poslali v ekspertizo.

Popoldan se je na PP Zagorje ob Savi zglasila občanka in naznanila, da je  31. decembra nekje med Ljubljano in Zagorjem izgubila žensko denarnico iz tekstila roza barve, v kateri je imela bančno kartico in osebno izkaznico. Morebitni najditelj lahko najdene predmete prinese na PP Zagorje.

 

Na policiji opozarjajo, naj bodo občani in občanke, še posebej pa pravne osebe, pri denarnem poslovanju pozorni, saj se v zadnjem času v obtoku pojavljajo ponarejeni evrski bankovci, predvsem tisti za 50 evrov. Svetujejo uporabo pripomočkov, s katerimi se lahko občani in pravne osebe obvarujejo pred unovčitvijo ponarejenih bankovcev, na primer detektorja v obliki pisala in samodejnega detektorja. V primeru, da oseba najde ponarejen bankovec, je potrebno obvestiti policijo.

Savus