Policisti so med 5. in 8. februarjem opravili v Zasavju kar precej dela. Ukvarjali so se s prometnimi prekrški, kršenjem javnega reda in miru, posredovali pri požaru, pomagali poškodovanemu moškemu, se ukvarjali z izgubljeno denarnico in opravili še vse drugo običajno delo.

PP Hrastnik

Nedelja, 7. februar

Dopoldan so policisti vozniku motornega kolesa zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

V večernem času so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom na parkirnem prostoru. Neznanec je trčil v parkirano vozilo ter odpeljal. Na vozilu je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ponedeljek, 8. februar

Popoldan so policiste obvestili o poškodovanju osebnega vozila. Neznanec je z neznanim trdim predmetom poškodoval lak na vozilu in lastnika oškodoval za 300 evrov.

PP Trbovlje

Petek, 5. februar

V večernem času so policisti posredovali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med 55-letnim občanom in neznano voznico.

V nočnem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je 29-letni Trboveljčan pod vplivom alkohola kršil javni red in mir. Zanj so poskrbeli zdravstveni delavci. Zaradi kršitve javnega reda in miru ter odloka o omejitvi gibanja mu je bila izrečena globa.

Sobota, 6. februar

Neznanec je preko noči na parkirišču v Trbovljah iz parkiranega osebnega avtomobila ukradel okrasno letev in s tem lastnika oškodoval za 100 evrov.

V nočnem času so policisti pri kontroli prometa v Trbovljah ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Ker voznik in sopotnika niso upoštevali odloka o omejitvi gibanja, so jim  izrekli globo.

PP Zagorje ob Savi

Petek, 5. februar

Policisti so posredovali zaradi nasilja v družini, kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V popoldanskem času so policiste obvestili o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom, ki se je zgodila  5. februarja v dopoldanskem času na parkirišču pred ZD Zagorje ob Savi. Policisti zbirajo obvestila.

Ponedeljek, 8. februar

Policisti so prejeli anonimno obvestilo o nepravilnem parkiranju dveh vozil na prostorih, namenjenih za invalide. Policisti so ugotovili kršitvi ZPrCP ter izdali obvestili o prekršku.

PP Litija

Petek, 5. februar

V popoldanskem času so policiste obvestili o najdbi denarnice z vsebino v trgovini v Litiji. Da pogreša denarnico je dan prej prijavila občanka iz Litije. Denarnico so občanki vrnili v trgovini.

Sobota, 6. februar

V jutranjih urah so bili policiste obvestili o osebi, ki rabi pomoč na sprehajalni poti v Litiji. Policisti so našli lažje poškodovanega moškega, ki je ponoči odšel na sprehod in na sprehajalni poti padel ter se poškodoval.

V večernem času so bili policiste obvestili o kršitvi javnega reda in mira v Litiji. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek. Prav tako bodo zoper vse udeležence spora uvedli hitri postopek zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih.

Nedelja, 7. februar

Zjutraj so policiste obvestili o več kamnih na glavni cesti med Litijo in Zagorjem. Policisti so po pregledu relacije odstranili več manjših kamnov s ceste.

Ponedeljek, 8. februar

Okoli 0.30 so policiste obvestili o požaru na starejši hiši v okolici Litije. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zavarovali kraj. Po prvih podatkih je v hiši, kjer ni bilo nikogar, zagorelo zaradi napake v električni napeljavi, pri tem pa je pogorelo okoli 20 kvadratnih metrov ostrešja. Nihče ni bil poškodovan, nastalo pa je nekaj tisoč evrov škode. Policisti bodo opravili ogled, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Ponoči so policisti opravili postopek z voznikom, za katerega so sumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Po opravljenem hitrem testu ter je bil indikator pozitiven. Sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Savus

Fotografija je simbolična.