Pretekli teden so se zasavski policisti ukvarjali s sedmimi manjšimi prometnimi nesrečami in štirikrat posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Vozniku brez veljavne vozniške so zasegli vozilo, nudili pomoč stanovalcu, preprečili beračenje, posredovali s sporu z grožnjami in raziskovali vzroke požara gospodarskega poslopja.


PP Hrastnik

V ponedeljek so policisti obvestili o tem, da je voznik z vozilom povozil kamen in pri tem poškodoval podvozje avtomobila. Izdali so obvestilo o odstopu.

Na območju Zagorja ob Savi so posredovali ob kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine, nastalo je za okoli 100 eur škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V četrtek so posredovali v Dolu pri Hrastniku, kjer naj bi pes napadel občana. Patrulja je ugotovila, da je pes pobegnil iz zavarovanega pesjaka, nobena oseba pa v dogodku ni bila poškodovana. Policisti so izvedli ustrezne ukrepe.


PP Trbovlje

V sredo so vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo, čaka ga še postopek o prekršku.

V četrtek zvečer so posredovali ob kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršiteljico so pridržali, vodijo postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V torek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na območju Kisovca. Policisti še zbirajo obvestila za pobeglim povzročiteljem. Prav tako so bili obveščeni o dveh prometnih nesrečah z udeležbo divjadi.

V večernem času so intervenirali na območju Čemšenika zaradi preglasne glasbe. Kršitelj je v prekrškovnem postopku.

V četrtek v jutranjem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Izlak.

V popoldanskem času so obravnavali tatvino denarnice z vsebino. O zbranih obvestilih bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo.


PP Litija

V ponedeljek okoli 7. ure so v Litiji obravnavali prometno nesrečo, voznik je na parkirišču trčil v parkirano vozilo in po trčenju pobegnil.

Popoldan so nudili pomoč oz. asistenco gasilcem in reševalcem pri vstopu v stanovanje, v katerem je bila oseba, potrebna pomoči. Reševalci so jo odpeljali v Zdravstveni dom Litija.

V torek dopoldan so v Litiji obravnavali kršitev javnega reda in miru.

Dopoldan so na glavni cesti Litija –Ribče in popoldan na lokalni cesti v kraju Mulhe obravnavali prometni nesreči z udeležbo divjadi, v katerih je nastala manjša materialna škoda.

V Litiji so obravnavali kršitev zaradi beračenja treh oseb, ki so bili deležni ustreznih ukrepov.

V sredo dopoldan so na cesti Gabrovka – Čatež obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika avtobusa in osebnega vozila, v kateri je nastala manjša škoda brez poškodb udeležencev. Ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu od obravnave.

Popoldan so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja grožnje med dvema moškima zaradi spora o premoženju. Sledi zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V četrtek nekaj pred 14. uro so v okolici Litije obravnavali požar na gospodarskem poslopju. Iz do sedaj neznanega razloga je zagorel manjši hlev nasproti stanovanjske hiše, ki ni bila ogrožena. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Zvečer so v Litiji obravnavali vlom v klet v enem izmed stanovanjskih blokov. Storilec je v času zadnjih nekaj dni z neznanim orodjem na vzvod vlomil skozi vrata kleti ter iz nje ukradel električno orodje. Nastala je materialna škoda v višini okoli 700 evrov.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekKombinatke na Festivalu UP
Naslednji članekDanes dogaja