sreda, 17 julija, 2024

Iz te kategorije

Potrjenih 14 okužb, v Hrastniku dve novi

V Sloveniji so v torek opravili 919 testiranj za Covid-19, potrjenih je bilo 14 pozitivnih testov, med njimi dva nova tudi v Hrastniku.

Trenutno je v bolnišnicah 21 obolelih, štirje so na intenzivni negi, v zadnjem dnevu pa ni umrl nihče. Prav tako niso nikogar odpustili iz bolnišnice. Aktivnih primerov okužbe je trenutno v Sloveniji 237, skupaj pa je bilo do zdaj potrjenih 2115 okuženih, z boleznijo Covid-19 je umrlo 117 ljudi.

Od včeraj odvzetih 5 brisov sta bili v Domu starejših Hrastnik potrjeni dve novi potrjeni okužbi (2 oskrbovanca). Včeraj so v Hrastniku zabeležili tudi dve preboleli okužbi, med njimi je stanovalka doma.

Po podaktih Covid sledilnika NIJZ je bilo sinoči ob 24. uri v Hrastniku 57 aktivno okuženih, med njimi je 40 stanovalcev in 10 zaposlenih v Domu starejših Hrastnik. Doslej je bilo v domu zabeleženih 55 okužb (44 stanovalcev in 11 zaposlenih). Umrli so trije stanovalci, ozdravil pa eden in en zaposlen. Zdravstveno stanje obolelih  stanovalcev je po zadnjih podatkih stabilno. Vsi oboleli so nastanjeni v rdeči coni doma. V hrastniškem domu so danes odvzeli brise vsem stanovalcem v beli coni (41 brisov), rezultati bodo znani jutri.

V Trbovljah, Zagorju in Litiji včeraj ni bilo novo obolelih. V Trbovljah je tako še vedno 6 aktivno okuženih, v Zagorju štirje in v Litiji trije.

Savus

Foto: MP

Isti avtor