Na Vačah so se na problem zapiranja lokalne pošte zaradi optimizacije poslovnega modela Pošte Slovenije odzvali na svoj način. Pogodbena pošta tam zdaj že en mesec uspešno obratuje v okviru Zavoda za razvoj zavesti »Družinsko gledališče Kolenc«.
»Novica o zapiranju pošte nas je šokirala, saj v tako turistično obiskan kraj prinaša določeno vrednost, za krajane pa tudi neodvisnost, saj nam do določene mere olajša življenje. In prava škoda bi bila, če bi to v bodoče izgubili. Na vsak način smo pošto v našem kraju želeli obdržati, zato smo intenzivno iskali rešitev ter pristopili do Pošte Slovenija. Najbolj logično je, da dejavnost prevzame v kraju nekdo, ki na dnevni ravni izvaja določeno dejavnost.« je povedala Anka Kolenc iz Družinskega gledališča Kolenc. »Zapiranja pošte nismo mogli preprečiti, smo pa lahko ponudili rešitev, ki bo ugodna za vse.«

Družinsko gledališče Kolenc razpolaga z ustreznimi prostori in osebjem ter deluje kot zasebni zavod, ki izvaja tudi turistično vodenje po območju kulturne in naravne dediščine Vač in GEOSS-a.

ZT