Steklarna Hrastnik se poteguje za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. V petih dneh je namreč v svoji novi trgovini ljubljanskega BTC postavila najvišjo stekleno piramido na svetu iz svojih steklenih skodelic Puzzle. Piramida je visoka 2,7 metra in težka 8,5 tone, sestavlja pa jo kar 20.000 steklenih skodelic. Piramida bo na ogled do 8. januarja prihodnje leto.
V četrtek so si piramido ogledali predstavniki Steklarne, njihovi poslovni partnerji, lastnik tovarne Igor Lah, podžupan Hrastnika Vinko Žagar, veleposlanica Velike Britanije  Sophie Honey, športnika Denis Šketako in Katja Požun, številni novinarji in drugi.

Navzoče je najprej pozdravil Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik in dejal: »Takšni inovativni projekti so možni, ker je v Steklarni Hrastnik postavljeno okolje, ki podpira inovativno razmišljanje. Čestitke ekipi, ki je drzno idejo zasnovala in tudi uresničila.«

Ivan Vučetič, direktor  marketinga in prodaje pa je razložil, da piramida še ni končana, da bo vsak lahko dodal skodelico s svojim podpisom, mislijo ali risbo in tako postal del zgodbe. Del zgodbe oziroma ambasadorji pa bodo vsi podporniki nagrajene, večnamenske skodelice.

Damjan Kralj, član uprave BTC, direktor za trženje in marketing, je izrazil zadovoljstvo, da sodelujejo s Steklarno Hrastnik in poudaril, da je izvedba projekta  rezultat skupnega sodelovanja Steklarne Hrastnik in družbo BTC preko  kluba Steklarne  PBC1860. Ta je  namenjen temu, da mladi z delom na praktičnimi  projekti pridobivajo izkušnje iz prakse. »Vesel bom, če se bo to sodelovanje nadaljevalo,« je zaključil.

Med najbolj zanimivimi sogovorniki je bil Gregor Likar, oblikovalec, idejni snovalec popularnih Puzzlov. Poznamo ga že kot avtorja »pijanih kozarcev«, ki so doživeli svetovno slavo. Sicer pa se tudi steklene skodelice Puzzle že ponašajo s prestižno Red dot nagrado. Poleg 3D oblike, ki omogoča posameznikom raznovrstno eksperimentiranje, pritegne tudi kakovostno steklo, ki dosega lesk kristala in ne vsebuje težkih kovin. In če vprašamo simpatičnega  oblikovalca iz Nove Gorice, ki sicer stanuje v Celju, a se počuti doma tudi v Steklarni Hrastnik, ali ima v glavi že nove ideje za oblikovanje iz stekla, bo odgovoril: »Na tisoče …«

Fanči Moljk

Prejšnji članekO proračunu, pobudah in nadzoru
Naslednji članekGrošelj na mestu Švagana