Pošta Slovenije je s Sindikatom poštnih delavcev na pogajanjih 12. novembra 2019 zbližala stališča in dosegla dogovor. Tako je stavka zaposlenih v Pošti Slovenije s 13. novembrom 2019 preklicana,« so sporočili s Pošte Slovenije.

Z današnjim dnem torej opravljanje vseh poštnih storitev ponovno poteka v polnem obsegu. »Zahvaljujemo se vam za razumevanje in potrpežljivost. Hkrati se opravičujemo zaradi negotovosti in motenj pri izvajanju storitev. Zagotavljamo, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da v najkrajšem možnem času dostavimo vse pošiljke, ki tekom stavke niso bile dostavljene,« so še sporočili skupaj s sindikatom s Pošte Slovenije.

Sindikat in vodstvo so se dogovorili o načinu zaposlovanja v letu 2020, zvišanju mase plač zaposlenih v poštnem prometu, referenčnih obdobjih za leto 2020 in področju varnosti in zdravja pri delu. Masa plač za delavce v poštnem prometu se bo povečala za 7,5 milijona evrov, drugih podrobnosti dogovora niso razkrili. Že pred stavko so se sindikati in vodstvo Pošte dogovorili o nekaterih odprtih vprašanjih, le v dvig plač vodstvo ni privolilo. V sindikatu so zahtevali dvig plač za desetino. Ker pa je stavka pokazala, da bi se z nadaljevanjem in široko podporo gospodarska škoda še povečevala, je vodstvo Pošte napovedalo tudi pripravljenost, da se pogovarjajo o dvigu plač, vendar le v primeru, ko ne bo ogroženo poslovanje ali delovna mesta.

Torej, poštarji delajo po starem. Poštar spet zvoni dvakrat, ne le na pol, enkrat …

Savus

Foto: arhiv Savus