Letos bodo Štilčki razjasnili nebo in razvlekli nasmehe že v oktobru. Na oder trboveljske Svobode prihaja predstava Štilček 2023 Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje. Premiera jutri, v petek, prva ponovitev v soboto, naslednji dve predstavi naslednji petek in soboto.

Letos bodo trboveljski kulturniki torej prvič v zgodovini zaigrali Štilčke v oktobru. Rdeča nit predstave bo – Pošta, nameščena na Mestni promenadi 11, 1420 Trbovlje. Pod drobnogled bodo postavili različne zanimive zasavske dogodke.

Štilčki so prvič pokukali na oder Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje v letu 1998, podeljevali so jih za sezono 1997. Tako so postali hit. Le v času kovidnih ukrepov so utihnili, potem pa dobili nov zagon.

V lanskem letu so Štilčki petkrat razprodali dvorano, gostovali so tudi v Hrastniku. Za gledališče so Štilčki precejšen zalogaj, saj je predstava avtorska, število nastopajočih je veliko, sami izdelajo sceno in poskrbijo za druge gledališke produkte. Trboveljski gledališčniki v skečih vzamejo v precep zasavsko in širše družbeno dogajanje. Da to delajo res uspešno, vedno znova dokazujejo salve smeha in stoječi aplavzi na koncu predstave.

Kdo dvomi, da ne bo tako tudi letos?

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekVraževerje in čarovništvo na Slovenskem
Naslednji članekDanes dogaja