Aktivnosti mladih udeležencev so se pričele z obiskom Steklarne Hrastnik in skakalnega centra Kisovec v petek, 8. julija. Nadaljevale so se z obiskom Bleda in Ljubljane v soboto. V nedeljo zjutraj so osnovnošolci iz tujine obiskali Kum, po kosilu pa je vse skupaj avtobus odpeljal v Dolenjske Toplice. Ves čas dogajanja so bili z otroki člani Rotary kluba Zagorje Kum, ki so skrbeli za organizacijo, varnost in njihovo dobro počutje.
Na tako imenovanih angleških počitnicah v Taboru Mojca je v tednu letovanja »zasavske skupine« letovalo skupaj 206 otrok, starih od 4 do 15 let. Urnik je bil pester, na njem se je zvrstilo veliko število aktivnosti: lokostrelstvo, jahanje konj, vožnja s kanuji, košarka, prva pomoč, vožnja z Buggy-ji, tek v vrečah, disko, kino pod zvezdami, risanje , pisanje, bazen in še in še.

Po zaključku tabora je udeležence čakalo dolog slovo. Objemi, solze, izmenjava naslovov in pozdravi z obljubami, da bodo ostali v stiku in ne bodo pozabili čudovitega druženja. Predstavnik Rotary kluba Zagorje Kum Janez Lipec je po taboru povedal: »Člani Rotary klubov Zagorje Kum, Brčko, Zrenjanin in Beograd Dunav smo svoj cilj dosegli. Povezali smo učence iz različnih krajev, treh držav in različnih ver, ki so spoznali Slovenijo, naše kraje  in ljudi, predvsem pa so preživeli devet nepozabnih dni in postali pravi prijatelji.«

ZT