Produkcija videospota je stekla v slabih dveh mesecih po nastopu Tanje Ribič na letošnji Emi. Spot je režiral Ven Jemeršič, ki je skupaj s Sabino Frlic napisal tudi scenarij. Želeli so, da bi bil spot lahkoten, s pomembnim in razumljivim sporočilom. Zato so za pripovedovanje zgodbe k sodelovanju povabili par plesalcev, ki je odigral glavno vlogo in predstavljal vse ljudi, ki jih povezuje ljubezen – smisel in gonilo življenja. In tako kot ples za občutek lahkotnosti zahteva trdo delo, tudi vsakdanje življenje ni vedno najlepše.

Spot so morali posneti v enem dnevu, poseben izziv je bila želja, da ga posnamejo v le štirih kadrih. Če jim na 'poroki' ne bi ponagajalo sonce, bi jim to tudi uspelo, zato so pri snemanju zadnjih prizorov ustvarili nekaj več kadrov, da se je vse izteklo, kot so si zamislili.

Za verodostojnost zgodbe, ki sta si jo zamislila scenarista, je režiser predlagal, da spot začnejo z golo Tanjo Ribič, ki simbolizira človeka brez olepšav, nazivov in imetja … takega, kot se rodi, da bi živeli v sožitju s soljudmi in naravo. Kljub začetnemu nelagodju in skeptičnosti pa se je pevka, kot je dejala, ob podpori moža Branka Đurića – Đura popolnoma predala režiserjevim željam.

Spot je zanimiv tudi zato, ker so kot statisti na snemanju sodelovali ljudje, ki so se odzvali na Tanjino povabilo preko njenega družbenega profila Instagram. Čeprav so mnogi mislili, da bodo spot snemali pred »zelenim zaslonom«, ki mu nato računalniško dodajajo ozadje, je bil v celoti posnet na lokaciji, s pravimi lučmi, v enem mahu, brez postprodukcije.  

ZT