Člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje so petek, 13. oktobra, in v soboto, 14. oktobra, uprizorili Štilčke 2023. Na premierni uprizoritvi so kot vsako leto podelili tudi njihove nagrade štilček, ki so šli v roke ustvarjalcem predstave Plešasta pevka.

Letošnje štilčke z naslovom Pošta, poslovna enota Štilček je režiral predsednik Kulturnega društva Svoboda Trbovlje David Lindič, glavni vlogi sta uprizorila Kaja Čop kot poštna uslužbenka Urša in Nik Solina kot poštar. Producenti predstave so bili Mirza Ribič, Tjaša Šuligoj, Anamarija Čančar in Živa Lisec. Za sceno sta poskrbela Nastja Abdič in Maruša Zupan, za postavitev scene pa Lina Golotič z ekipo. Za luči je skrbel Sašo Kajtna, za grafiko Nastja Abdič in Annemarie Jerman, za promocijo Kaja Čop, za audio tehniko pa Mirza Ribič. Tudi letos so se na humoren način lotili aktualnih tem, ki pestijo Zasavce, od zastojev na cestah zaradi gradbenih del in zamude vlakov, do vsem znane nevoščljivosti in rivalstva med Zasavci.

Štilčke si lahko ogledate še ta konec tedna. Kot so člani sporočili na njihovi facebook strani, zimske ponovitve 2024 ne bo, zato si pravočasno priskrbite vstopnico v predprodaji.

Savus

Foto: FB Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje


 

Prejšnji članekAlpe Adria slalom 2023
Naslednji članekOktobrski salon