V petek, 20. maja, so policisti v Trbovljah obravnavali tatvino štirih okrasnih pokrovov na vozilu. Povzročitelj je lastnika oškodoval za okoli 65 evrov. Za skoraj 500 evrov materialne škode pa so policisti zabeležili v Hrastniku, kjer je povzročitelj poškodoval parkirano vozilo na Novem logu.
V otroški trgovini v Trbovljah je prodajalka zasačila občana pri tatvini artiklov v vrednost 28 evrov. Policisti bodo zoper občana podali kazensko ovadbo.

Zvečer so policisti intervenirali v zasebnem prostoru v večstanovanjski hiši v Trbovljah, kjer je občan kršil javni red in mir. Ker kljub pozivom policistov s kršitvijo v pijanem stanju ni prenehal, so mu policisti odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

V soboto, 21. maja, so policisti na regionalni cesti Slačnik – Bevško obravnavali prometno nesrečo 1. kategorije, kjer je povzročitelj po oplaženju nasproti vozečega vozila kraj zapustil brez posredovanja podatkov. Na osebnem avtomobilu oškodovanca je nastala materialna škoda, policisti za pobeglim voznikom še zbirajo obvestila.

V Trbovljah so obravnavali poškodovanje stekla na oknu stanovanja. Pri ogledu so ugotovili, da je neznani storilec v nočnem času pristopil do okna spalnice stanovanja in z neznanim predmetom poškodoval zunanji del stekla dvojne zasteklitve. Materialna škoda znaša okrog 100 EUR. Za kar 500 evrov škode pa je nastalo na vozilu pred urgenco v Trbovljah, ki ga je nekdo poškodoval dopoldne z neznanim predmetom.

V Zagorju so policisti v nedeljo, 22. maja, obravnavali  prometno  nesrečo   z  materialno   škodo na parkirišču. Po zbranih obvestilih so povzročitelju izrekli globo. Že v petek pa so bili policisti obveščeni  o  poškodovanju  vhodnih vrat poslovnega poslopja.   Za   neznanim   storilcem   kaznivega   dejanja   policisti  še poizvedujejo. Prav tako zbirajo obvestila o prijavi poskusa nasilnega vstopa v še dva poslovna prostora, pri katerih je obakrat nastala tudi materialna škoda.

ZT