ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Poškodovani pisoarji in lov za voznikom

Zagorje
Lastnik gostinskega obrata je zagorske policiste v petek, 4. novembra, dopoldne obvestil, da sumi, da je nekdo v njegovem obratu poškodoval pisoarje. Ugotovitve bodo posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

V petek, 5. novembra, je v Zagorju potekala regijska vaja iskanja pogrešanih oseb, ki jo je organizirala Policijska uprava Ljubljana, sodelovali pa
so še Regijski center za obveščanje Zasavje, Prostovoljno gasilsko
društvo Zagorje – mesto, Enota reševalnih psov pod okriljem Kinološkega
društva Zagorje, Gorska reševalna služba Ljubljana, Jamarska reševalna
služba Ljubljana, OZRK Zagorje ob Savi.

Zjutraj so morali policisti posredovati v gostinskem lokalu, kjer so preglasno vrteli glasbo – policisti so kršitelju izrekli ukrep. Popoldan pa so dobili obvestilo o onesnaženju lokalne ceste Izlake – Čemšenik, ki ga je povzročil pokvarjen hidravlični ventil na traktorju. Takoj, ko je voznik okvaro opazil, je parkiral traktor in obvestil ReCo. Na kraju dogodka so posredovali gasilci PGD Zagorje – mesto in gasilci GZ Trbovlje, ki so posuli cesto. Obvestili so tudi tudi upravljalca ceste, da so lahko postavili ustrezno prometno signalizacijo.

V nedeljo, 6. novembra, je na regionalno cesto 666 (cesto Šklendrovec – Podkum) padla skala, zato so policisti kraj zavarovali. Obvestili so tudi upravljalca ceste, ki je skalo ob robu vozišča označil. V jutranjih urah so policisti ob preverjanju prevoznosti cest zaradi neugodnih vremenskih razmer na regionalni cesti pred Obrezijo naleteli na padlo drevo, ki je zaprlo promet. Policisti so kraj zavarovali, upravljalec ceste pa je poskrbel za odstranitev ovire.

Trbovlje

V petek, 4. novembra, so policisti obravnavali poškodbo na vratih osebnega avtomobila, ki jo je neznanec na parkirišču v Trbovljah med 29. oktobrom in 2. novembrom namerno povzročil, s tem pa lastnika avtomobila oškodoval za 300 evrov. Incidentov z osebnimi vozili pa s tem še ni bilo konec. Na parkirišču v Trbovljah je 66-letna voznica zaradi nepravilnega premika trčila v parkirano vozilo, za kar so ji policisti izrekli globo. Škoda, ki je pri trku nastala, je bila materialne narave. Zvečer je 51-letni voznik kombiniranega vozila, kljub pomanjkanju ustrezne razdalje za varno prehitevanje, na regionalni cesti  Trbovlje – Zagorje prehiteval pred seboj vozeče vozilo. Zaradi tega je trčil v
nasproti  vozečo  voznico,  ki  se  je pri tem lažje telesno poškodovala. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil tudi pod vplivom alkohola. Za opisane kršitve so mu izrekli globo. Ponoči je 50-letni voznik osebnega avtomobila v Trbovljah zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v ograjo.  Pri tem je nastala le materialna škoda, policisti pa so mu izrekli globo.

Peti novembrski dan je v Trbovljah prinesel kršenje javnega reda in miru. 28-letnik je doma razgrajal in žalil starše, policisti pa so njegovo razgrajanje kaznovali z globo.

Nedelja, 6. novembra, je v Trbovljah minila mirno. Dogajati se je začelo šele zvečer, ko so policisti pri kontroli prometa želeli ustaviti 19-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ta pa ni upošteval svetlobnih in zvočnih signalov, temveč je pospešeno odpeljal naprej. Policisti so zapeljali za njim in ga ustavili. Ugotovili so, da vozi brez dovoljenja, ker mu je bilo to začasno odvzeto, zato so mu vozilo zasegli in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom  predali na pristojno sodišče. Voznik je postopek za ugotavljanje  znakov oz. simptomov odklonil.

ZT

Isti avtor