Pretekli vikend so imeli zasavski policisti kar precej dela. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v eni se je huje poškodovala kolesarka. Petkrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru in trikrat zaradi sporov. Ukvarjali so se še s štirimi alhokoliziranimi vozniki, obravnavali nasilje med mladoletniki, poslovno goljufijo in tatvinami. Posebno drzen je bil tat, ki je ukradel žensko torbico iz avta, kjer je bil otrok. Ukradli so še hidravlično kladivo, električna podaljška, baterijski vrtalnik in sekiro.


PP Hrastnik

V nedeljo so policiste obvestili o glasni glasbi v stanovanju. Kršitelju so izrekli opozorilo.

Policisti so »odkrili« voznika osebnih vozil, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Enemu je alkotest pokazal 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku, drugemu pa 0,37 mg/l. Obema so prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.


PP Trbovlje

V petek v dnevnem času so obravnavali verbalni spor med občanoma. Po ugotovljenih okoliščinah bodo opravili prekrškovni postopek.

Obravnavali so prijavo nasilja med mladoletnimi občani. Policisti nadaljujejo s preiskavo, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo in center za socialno delo.

Ponoči so obravnavali besedni spor med občanoma. Po ugotovljenih okoliščinah bodo izvedli prekrškovni postopek.

V nočnem času so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno so mu prepovedali nadaljnja vožnja in izdali plačilni nalog.

V soboto so prejeli prijavo poškodovanja osebnega vozila, neznanec je z ostrim predmetom poškodoval lak vozila in povzročil za okoli tisoč evrov materialne škode.

V dnevnem času obravnavala kršitev javnega reda in miru, 61-letni občan Trbovelj je žalil 30-letnega občana Zagorja ob Savi ter mu v ramo vrgel kozarec. Kršitelja čaka ustrezen ukrep.

V nočnem času so obravnavali besedni spor med 14-letnim mladoletnikom in 64-letnim občanom Trbovelj. Oba sta kršila določila zakona o varstvu javnega reda in miru. Mladoletnika čaka obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 64-letnemu udeležencu pa so izdali plačilni nalog.

Med redno kontrolo prometa so ustavili 36-letno voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pod vplivom alkohola (0,56 mg/l). Voznica je za 24 ur ostala brez vozniškega dovoljenja, bila pa je bogatejša za izdani plačilni nalog.

V nočnem času so obravnavali kršitev nočnega miru in počitka. 38-letna občanka Trbovelj je vpila in glasno vrtela glasbo. Prejela je plačilni nalog.

V nočnem času so med redno kontrolo prometa ustavili 23 letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,61 mg/l). Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o drzni tatvini ženske torbice. Neznani storilec je torbico ukradel iz osebnega avtomobila, v katerem se je nahajal mlajši otrok oškodovanke. Policisti krajo še raziskujejo.

Obvestili so jih tudi o tatvini hidravličnega udarnega kladiva iz gradbišča na območju Zagorja ob Savi. Tudi to krajo še raziskujejo.

Policisti PP Zagorje so obravnavali tudi tri prometne nesreče. V dveh primerih so zaradi majhnih poškodb izdali obvestilo o odstopu udeležencem. V enem primeru pa še zbirajo obvestila za pobeglim voznikom.

V nočnem času so policisti posredovali na območju Izlak zaradi glasne glasbe. Ker je kršitelj glasbo takoj utišal, so mu izrekli le opozorilo.

V soboto so prejeli anonimno obvestilo, da je na območju gradbišča kolesarske steze v Zagorju ob Savi razkopano vozišče tako, da promet ni mogoč. Policisti so preverili gradbišče, vendar niso ugotovili posebnosti.

Občanka je policistom izročila najdeno prometno dovoljenje, ki bo vrnjeno lastniku.

V nedeljo, nekaj pred 15. uro se je na cesti od Dobrljevega proti Čemšeniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi še neugotovljenega razloga padla in se huje telesno poškodovala. S helikopterjem so jo odpeljali v UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju, njeno življenje je ogroženo.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja poslovne goljufije. Izvajalec del ni izpolnil svojih pogodbenih obveznosti kljub plačilu naročnika in ga s tem oškodoval. Po zbranih obvestilih bodo o goljufiji obvestili Okrožno državno tožilstvo.


PP Litija

V petek dopoldan so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil.

Okoli 17.30 ure so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na glavni cesti iz smeri Litije proti Spodnjem Logu. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno iz vozišča, trčil v cestni smernik in z vozilom obstal na brežini, nato pa odšel z mesta nesreče. Voznika čaka postopek o prekršku.

V nedeljo dopoldan so v okolici Litije obravnavali vlom v skedenj. Do sedaj neznani storilec je v tem mesecu vlomil v skedenj ob zapuščeni hiši. Pregledal je notranjost skednja in ukradel dva podaljševalna kabla, baterijski vrtalnik neznane znamke in sekiro.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNove naloge Stanovanjskega podjetja
Naslednji članekMlada olimpijada v Trbovljah