Novo šolsko leto je pred vrati in že šesto leto zapored bo Občina Trbovlje osnovnošolce razveselila z darilom, zvezki, ustvarjenimi posebej za to priložnost. Vsako leto so drugačni, letos so posebni, saj so jih pomagali ustvariti otroci.

»Ko smo v začetku poletja razmišljali o motivu letošnjih septembrskih zvezkov, se je ideja ponudila kar sama od sebe. Ob jubilejni obletnici mesta in prazniku občine Trbovlje so osnovnošolci izdelali toliko čudovitih likovnih del, da se nam je zdelo prav, da jih vključimo tudi na platnice zvezkov. Tri različne platnice zvezkov krasijo likovna dela učencev vseh treh trboveljskih osnovnih šol, zato se jim ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujemo za njihov trud,« so zapisali na Občini Trbovlje.

Novost letošnjih zvezkov je tudi njihova notranjost. Odločili so se za naravno linijo zvezkov, zato so listi v naravni barvi lesa in ne beljeni, kar pomeni, da je bilo za njihovo predelavo uporabljenih manj kemikalij.

Trboveljske osnovne šole bo v letošnjem letu obiskovalo približno 1.400 učencev, od tega bo šolski prag prvič prestopilo 150 prvošolcev. Zvezke bodo učenci prejeli ob prvem šolskem dnevu. Prvošolčki pa bodo poleg zvezka prejeli še knjigo nasvetov in predlogov za ustvarjanje, igro in razvedrilo, ki je obogatena z literarnimi in likovnimi izdelki otrok zasavskih šol in vrtcev.

Iz Občine še sporočajo: »Vsem učencem želimo lep in prijeten začetek šolskega leta ter obilo uspehov. Če se kje zatakne, pa pokukajte na zadnjo platnico zvezka. Tam vas čaka samo dobra volja in ves pogum, ki ga rabite, da pot nadaljujete z dvignjeno glavo. Srečno!«

Savus

Foto: Občina Trbovlje