RD Urbanscape Loka – RK Dol TKI Hrastnik 35:24 (16:11)
Dvorana Poden, gledalcev 200. Sodnika Matjaž Pirc in Marko Pirc

Urbanscape Loka: Panjtar (13 obr.), Juričan (2obr.); Vrbinc 2, Šibanc 2, Gartner 5, Maček 1, Kavčič 4, Štremfelj 3, Rant 3, Cingesar, Bradeško 2, Jeseničnik 1, Pipp 1, Bergant, Jesenko 2, Jamnik 9(5). Trener Markota

RK Dol TKI Hrastnik: Seme (1obr.), Sikošek (2obr.), Škorc (5obr.); Klepej 5, Brilej 6, Ajdari 4(4), Zore 2, Jazbec 1, Guček 3, Hribšek, Moljk, Robnik, Simončič 2, Ramić, Ribič, Jakopič 1. Trener Cenkar

7m: 5(5); 6(4)

Izključitve: 8 minut; 12 minut

Dolski rokometaši se z gostovanja iz Škofje Loke vračajo sklonjenih glav in razočarani. Gostitelji so prikazali boljšo igro vseh 60 minut  in zasluženo vknjižili zmago.  Sam začetek sicer ni nakazoval takšnega poteka srečanja, saj so bile uvodne minute v dvorani Poden izenačene, domači so se uspeli oddaljiti  šele v 12. minuti, ko so ušli na 7:4.  Dolani so z nekaj uspešno izpeljanimi akcijami naredili delni izzid  4:0 in povedli 8:7. Potem pa je sledilo vse preveč napak v njihovi  obrambi, tudi v napadu je bilo premalo zbranosti, tako da se je razlika v korist Škofjeločanov iz minute  v minuto večala in do konca prvega polčasa narasla na +6.

Tudi drugi del so hitri domačini začeli bolj podjetno, razbranil pa se je tudi domači vratar  Panjtar in ko je bilo v 45. minuti 25:15, je bilo samo vprašanje, s kakšno razliko bodo domačini slavili. Dolska obramba je tokrat padla na izpitu, v napadu pa sta bila Gregor Klepej in Klemen Brilej  preveč osamljena in brez prave pomoči soigralcev, zato je bil tak poraz neizbežen. Izjave po tekmi dajo slutiti, da je bil to res le slab dan, ko jim ni nič uspevalo.

Že v sredo imajo popravni izpit, ko v Dolanki pričakujejo novomeško Krko. Z borbeno in poletno igro, kakršno so Klepej in fantje sposobni prikazati, lahko pričakujejo tudi pozitiven rezultat.

Zoran Zore