KK Dravograd Koroška : KK Zagorje 91:70

(20:16; 12:21; 21:13; 38:20)

KK Dravograd Koroška: Tadej Viher, Dušan Špalir 8, Žiga Konečnik 2, Luka Popič, Gašper Lužnic 20, Rok Verčko 6, Mitja Ban 8, Nik Lampret 11, Rok Lačen, Jošt Mrdavšič 8, Vito Torej 18, Janez Tamše 10.

KK Zagorje: Gaj Krznarič 3, Primož Perko 8, Žan Kos 14, Matija Kosin, Žiga Zupančič, Edin Husičič, Martin Kosin 12, Vito Štibernik 10, Jure Potrpin, Blaž Božjak 18, Martin Grešak 5

V 9. krogu 4. lige vzhod se je ekipa KK Zagorje pomerila proti nasprotniku Dravograd Koroška. Srečanje v Dravogradu se je začelo s pravo ofenzivo zagorskih košarkarjev, ki so hitro tudi povedli s prednostjo 8:2. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so gostujoči košarkarji prevladovali na igrišču ter z všečno igro odšli na premor s prednostjo 37:32.

V nadaljevanju pa se je slika na igrišču popolnoma obrnila. Domači igralci so s serijo košev hitro nadoknadili zaostanek ter tudi povedli. Vsi poskusi, da bi se približali, niso prinesli željenega efekta, tako da je zmaga ostala v Dravogradu.

»Končni rezultat srečanja 91:70 ni pravi pokazatelj moči,« so po tekmi dejali v klubu, »že res, da so Zagorjani storili preveč napak, predvsem slab met iz igre ter izgubljene žoge, vendar sta svoj delež tokrat pristavila tudi sodnika. Ta sta s svojimi odločitvami povzročala preglavice gostujočim igralcem, kar je privedlo do popolnega razpada sistema in prevelike živčnosti v zadnji četrtini, ki so jo Korošci dobili z 38:20.«

Zagorjani bodo naslednjo soboto gostovali pri ekipi iz Vojnika. S tekmo se zaključi prvi del tekmovanja, nato sledijo dodatne kvalifikacije za 3. ligo, kamor je Zagorje že uvrščeno.

ZT