Pohodniki največjega slovenskega pohoda Popotovanje po Levstikovi poti se bodo na martinovo soboto, 11. novembra, odpravili že na 37. literarno rekreacijski pohod od Litije do Čateža. Organizira ga Zavod Levstikova pot.

Organizatorji priporočajo prihod v Litijo z vlakom. Start in registracija udeležencev bo med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Ob registraciji bo vsak udeleženec prejel dnevnik Levstikove poti za spominske žige, bidon iz aluminija s karabinom in verjetno še kakšen izdelek.

Pohodniki se bodo odpravili po trasi Litija – Šmartno pri Litiji – Slatna – Jelša – Liberga – Preska, potem pa bodo imeli možnost hoditi po severni (originalni Levstikovi) poti čez Grmade – Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu. Ali pa se bodo podali po južni poti čez Ježni Vrh – Vinji Vrh – Poljane – Gradišče pri Primskovem – Sevno – Zagrič – Razbore – cilj na Čatežu. Obe trasi sta dolgi 22 kilometrov.

Ob poti bodo obiskovalcem postregli domače dobrote prijazni domačini na skoraj 20 točkah. Na vaškem trgu na Čatežu pa bo Turistično društvo Čatež pripravil osredno prireditev Razhodnja, ki je običajno ob 13. uri.

S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej železniške postaje na Veliki Loki. Avtobusni prevoz je zagotovljen izključno za registrirane udeležence prireditve.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Stane Gošte
Naslednji članekCeroz odpira svoja vrata