ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Ponujala kremo, izmaknila prstan

Zagorje
V ponedeljek, 19. septembra, popoldne je neznanka okradla starejšo občanko. Neznana ženska, stara približno 40 let, temnih las ter srednje postave, je pozvonila na vrata stanovanja oškodovanke ter nato na vsiljiv način vstopila. V stanovanju je oškodovani gospe ponujala kremo, s katero ji je tudi namazala roke, ter ji pri tem iz leve roke odtujila zlat prstan z manjšim rdečim kamenčkom.

Policisti o kaznivem dejanju drzne tatvine še zbirajo potrebna obvestila. Občane in občanke, ki imajo kakršne koli informacije, na podlagi katerih bi lahko identificirali neznano žensko, pozivajo, da to sporočijo na Policijsko postajo Zagorje ob Savi, int. št. 113 ali na anonimni telefon št. 080 – 1200.

Policisti vse občane in občanke opozarjajo, da tatvine, zlasti t. i. priložnostne tatvine, sodijo med najpogostejša kazniva dejanja. Storilci kaznivih dejanj so vse bolj drzni in iznajdljivi, zato ne spuščajte neznanih oseb v stanovanja in ne bodite do njih zaupljivi. Bodite pozorni tudi na morebitne druge osebe, ki so prišle skupaj s tem neznancem (ogledovanje hiše, dvorišča, …) saj vas morebiti oseba, ki je pozvonila ali potrkala na vrata skuša le zamotiti.  Ne smemo pozabiti na samozaščitna ravnanja, kajti le vsak sam in ob pomoči drugih lahko najbolj poskrbi za svojo varnost in svoje premoženje.

Dopoldne so policisti prejeli prijavo kaznivega dejanja zatajitve plačilne kartice. Kartico, ki jo je izgubil občan, je zlorabil najditelj, osumljen, da je z njo dvignil gotovino na bančnem avtomatu. Policisti še zbirajo potrebna obvestila.

Ponoči se je na parkirišču trgovske hiše v Kisovcu zgodila prometna nesreča. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in po trčenju s kraja odpeljal.

Trbovlje

V ponedeljek, 19. septembra, dopoldne so policisti posredovali v Trbovljah, kjer je 35-letnik pod vplivom alkohola pozival k pretepu 34-letnika. Ob prihodu  policistov  se  je  umiril, a ga je tedaj 34-letnik, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola, začel zmerjati in spodbujati k pretepu. Ker ukazom  policistov s kršitvijo ni prenehal, so ga pridržali, obema pa zaradi kršitve javnega reda in miru izrekli globo.

V ponedeljek zjutraj se je na območju Trbovelj zgodila prometna nesreča zaradi nezadostne varnostne razdalje. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog s predpisano globo zaradi kršitve ZPrCP.

Popoldne so policisti 19-letnemu Trboveljčanu zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bodo izvedli prekrškovni postopek.

Zvečer so zaradi laži izrekli globo 38-letnemu Trboveljčanu, ker je poklical na interventno številko 113 in naznanil prekršek, ki se ni zgodil.

Hrastnik

Na podlagi odredbe sodišča so policisti PP Hrastnik opravili hišno preiskavo pri občanu iz okolice Hrastnika. Pri hišni preiskavi so zasegli približno 500 gramov različnih delov posušene zeleno rjave rastline. Zaradi suma, da gre za prepovedano konopljo rastlino, bodo to poslali v analizo.

V popoldanskem času so policisti obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je občan na bankomatu pozabil denar, ki ga je pred tem dvignil. Neznani storilec je s tem lastnika oškodoval za 70 evrov.

ZT

Isti avtor