Regionalna razvojna agencija Zasavje je pričela z izvajanjem podjetniškega programa usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive PONI Zasavje. 3. januarja 2024 je v Trbovljah prvih deset udeležencev projekta (1. skupina) predstavilo svoje poslovne ideje. S tem so položili temelje za razvoj lastnega podjetja in podjetnosti v Zasavju.

Udeleženci bodo v projekt vključeni 4 mesece, v tem času pa bodo s pomočjo notranjih in zunanjih mentorjev ter številnih priznanih izvajalcev najrazličnejših delavnic razvili svoje podjetniške ideje in pripravili poslovni načrt. »Osebno trenerstvo in prehransko svetovanje, cenovno ugodno brizganje plastičnih prototipov, mentorstvo mednarodnih projektov in izdelava unikatnih oblačil za otroke je le nekaj projektnih idej, ki jih bodo udeleženci z našo pomočjo razvijali in upamo, da po končanem projektu tudi uresničili,« je povedal mentor projekta Jernej Lipar.

RRA Zasavje projekt PONI Zasavje izvaja v okviru izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 v Sloveniji. V maju 2024 predvidevajo najavo drugega javnega poziva za vključitev do 11 udeležencev v projekt PONI Zasavju. Do konca izvajanja projekta se predvidevajo izvedbo desetih skupin, v katerih bo vključenih 106 udeležencev.

Savus

Foto: RRA Zasavje


 

Prejšnji članekSončne elektrarne v Trbovljah
Naslednji članekProstovoljci tudi letos