ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Ponarejen bankovec, lažni profil, ukradena denarnica

Trboveljski policisti so obravnavali poškodovanje parkiranega vozila na Gimnazijski ulici, kjer naj bi neznani storilec med 4. in 6. februarjem poškodoval kljuko na vratih vozila in s tem lastnika oškodoval za približno 200 evrov.
Za okrog 300 evrov pa je bila oškodovana prebivalka Kleka, ko je 8. februarja okrog 15. ure neznanec izkoristil njeno nepazljivost, vstopil skozi vrata v njeno stanovanje in ji iz predprostora ukradel polno denarnico. Za okrog 400 evrov škode pa je nastalo, ko je neznanec na Ulici 1. junija v Trbovljah poškodoval vrata toplotne postaje.

Okrog pol dveh ponoči je občan prijavil kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer je igrala preglasna glasba. Policisti so kršitelju, stanujočemu v Koloniji 31. maja izdali plačilni nalog, ker opozorilo, ki so mu ga izrekli že ob prvem obisku malo po 22. uri, ni zaleglo.

Zagorski policisti pa zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povezanega z objavo na družbenih omrežjih. Nekdo naj bi namreč objavil lažni profil in fotografije oškodovanke, ki je primer prijavila policiji.

Policisti so v Zagorju posredovali tudi zaradi popisanega ometa na izobraževalni ustanovi, ukradenega zadnjega desnega smernika s parkiranega vozila in denarnice, ki naj bi bila ukradena v italijanskem Trstu.

Na zagorski pošti je včeraj okrog 15. ure občan želel plačati položnico s 500-evrskim bankovcem. Ker je uslužbenka z aparatom ugotovila, da je ponarejen, so posredovali policisti. Občan jim je izdal, da je bankovec prejel od neznanega dekleta na Trojanah, kjer ji je prodal mobilni telefon. Bankovec je bil zasežen in poslan na ekspertizo v Nacionalni forenzični laboratorij. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Občane pa ob tem opozarjajo, naj bodo pri poslovanju z bankovci previdni. Sploh ponarejeni bankovci za 20, 50, 100 in 200 evrov so, pravijo, velikokrat  zelo dobre kvalitete in so videti pristni. Veliko ponaredkov je mogoče prepoznati že na otip (kakovost papirja) bankovca.

ZT

Isti avtor