»Naše misli so v teh dneh s prebivalci na potresno prizadetem območju. Solidarnost, enotnost in prijateljstvo je tisto, kar nas povezuje. V Trbovljah smo vedno znali po knapovsko strniti vrste in pomagati pomoči potrebnim,« je ob potresih na Hrvaškem dejala županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič.

»Dom je največ, kar človek ima. Je zavetje, varen pristan. Svoj dom in zavetje so med 2. svetovno vojno pri ljudeh v Petrinji našli tudi nekateri Trboveljčani. V teh dneh pa smo priča žalostnim prizorom, kako so brez doma ostali številni prebivalci Petrinje in Siska. Občina Trbovlje bo zato v sodelovanju s prijateljsko občino Labin na Hrvaškem občinama Petrinje in Sisak poslala materialno in denarno pomoč,« so zapisali v sporočilu za javnost v kabinetu trboveljske županje.

Ljudje so se začeli organizirati sami in zbirati pomoč na več koncih. Občina Trbovlje sporoča, da lahko vse zbrane stvari vsi pripeljejo v Center za zaščito in reševanje Trbovlje, torej v gasilski dom na Savinjski cesti. Od tam bodo gasilci, lokalna ekipa Rdečega križa in civilna zaščita Trbovlje darovane stvari uredili in poskrbeli, da čim prej prispejo v Petrinjo oz. na prizadeto območje. Pomoč bodo zbirali danes (30. 12. 2020) do 20. ure.  S prizadetih območij sporočajo, da ne rabijo več oblačil, ker so jih prebivalci doslej prejeli že dovolj, saj so jih poslali na prizadeto območje od vsepovsod. Rabijo pa hrano, bunde in higienske potrebščine, spalne vreče. Več informacij o zbiranju na facebook strani PGD Trbovlje mesto.

Sredstva za pomoč prizadetim v potresu lahko nakažete na TRR pri Društvu prijateljev mladine Trbovlje, namen “Potres Hrvaška”.

Podatki:

Društvo prijateljev mladine Trbovlje

Trg svobode 11

1420 Trbovlje

TRR: SI56 6100 0001 9204 698 odprt pri Delavski hranilnici

Sklic: SI00 27-2020

Savus

Foto: arhiv PGD Trbovlje-mesto