petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Policija nagrajuje trezne voznike

Bliža se Martinovo, praznik, ob katerem marsikdo spije preveč. Da bi preprečili, da bi za volan sedali pod vplivom alkohola, bodo tiste voznike, ki v krvi ne bodo imeli alkohola, prepovedanih drog ter drugih psihoaktivnih snovi, policisti nagradili.
V preventivnem projektu Slovenija piha 0,0 poleg policistov sodelujeta tudi Ministrstvo za zdravje in Javna agencija RS za varnost prometa.

Čeprav so za promocijo akcije posneli spot, v katerem nastopata Tanja Žagar in raper Zlatko, pa glasbenika ne spremljata policistov na terernu. Bosta pa nastopila na koncertu skupaj s Policijskim orkestrom 4. decembra v Slovenski filharmoniji. A vstopnice ne bo dobil vsak voznik, ki se bo na pot z avtom podal brez alkohola v krvi. Tisti, ki bodo napihali 0,0, bodo dobili letak, le nekaj teh pa bo omogočalo ogled koncerta.

Komandir Policijske postaje Trbovlje Aleš Oberčkal, meni, da so takšne akcije koristne, vendar je odgovornost predvsem na ramenih voznikov. »Želimo si, da se vozniki  zavedajo posledic vožnje pod vplivom alkohola, ki so lahko tudi usodne, in ne sedejo za volan, ko so uživali alkoholne pijače. Alkohol je takoj za hitrostjo najpogostejši razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami,« še navaja.

Lokacij, kjer obstaja možnost, da vozniku pred nosom pomaha »lizika«, na Policijski upravi Ljubljana niso želeli razkriti.

Martina Drobne

Previous article
Next article

Isti avtor