V Hrastniku bodo letos spet pripravili poletni festival hrastniške knjižnice, ki bo potekal od srede, 15. junija, do petka, 17. junija.

V sredo, 15. junija, se bo festival pričel s F.U.L. K.U.L. knjižnico v parku za Logom 7. Kaj se bo dogajalo? Obujanje starih iger, branje pravljic, reševanje ugank, iskanje skritega zaklada, …

Zvečer ob 18. uri bo pogovorni in zabavni večer v knjižnici z nagovorom župana Občine Hrastnik Marka Funkla. Pogovor z gosti (Vlado Poredoš, Jože Ovnik, Vlado Garantini) bo vodila moderatorka Irena Senčar. Po pogovoru bodo večer polepšali še Tanja Kontrec in vrtečani (Od koulm kište do olimpijske medalje), članice Društva kmečkih žena in deklet Hrastnik in skupina Orlek.

V četrtek, 16. junija, bodo pripravili ustvarjalno delavnico za šolarje, dopoldansko F.U.L. K.U.L. knjižnica v parku za Log 7, ustvarjalno popoldne za otroke in odrasle z Jasno Dvornik in Simono Opresnik, 7 zasavskih pravljičnih, lov za zakladom in peka funšterca z Matejo Virant Košak in pogovorni in zabavni večer v knjižnic (gostje: Maruša Stoklasa Drečnik, Tadej Kralj in Aleksander Medveš) z moderatorke Ireno Senčar. Večer bodo popestrili še Damir Beganović in vrtečani s Hrastnško himno, plesni nastop Veveričkov in Ježkov ter Funšterc team Boben – Čeče.

V petek pa bo sledil zaključek projekta Hrastkova potujoča knjižnica 2021/2022, pravljična urica za dedke in babice z vnučki, tržnica hrastniških društev, organizacij, malih podjetij ter predstavitev policije, gasilcev in reševalcev na hrastniški tržnici. Spremljevalni program bo vodil Matej Kaiser, nastopili pa bodo učenci Glasbene šole Hrastnik, Kulturno društvo Ples za stres – anti stres, Rudarska godba Hrastnik, Srbsko kulturno društvo Sava Hrastnik in Steklarska godba z mažoretami.

Savus

Foto: arhiv Savus