Pa poglejmo malo bolj podrobno, kakšne težave lahko imamo s sečili.  Najbolj pogosti so prehladi mehurja ali ledvic. Mladi ljudje na to niti niso tako občutljivi. Bolj dovzetni za prehlade so starejši ljudje. Zamislite si, kakšen šok je za telo, da je zunaj 35° C , voda pa ima 18° C. Še bolj nevarno je, če pridemo iz vode in nas veter prepiha. Če imamo težave s sečili, si je treba tudi takoj preobleči kopalke.
Predvsem pa je treba paziti , ko se kopamo v morju, kjer so vrelci hladne vode in nas nenadoma preseka hladna voda. Ljudem, ki imajo kronična vnetja sečil, priporočam, da si nabavijo neoprenska oblačila. Ta oblačila se danes lahko kupijo vsepovsod in niso pretirano draga. Jaz osebno vedno spoštujem priporočila Dalmatincev, ki pravijo »Grem u more kad propjeva cvrčak« ali v prevodu: Grem se kopati, ko začnejo prepevati škržati. Takrat ima morje temperaturo okrog 24° C.

Za akutna prehladna vnetja ledvic priporočam kuro z čajem iz Virginijske zlate rozge. Priporočam, da jo bolnik spije liter na dan. Iz izkušenj vem, da to težavo odpravimo z rozgo že v enem dnevu. Ne smejo pa zaradi velike količine saponinov v zlati rozgi tega čaja piti kronični ledvični bolniki.

Še bolj kot samo rozgo pa priporočam uporabo tinkture JM 412, ki je naš proizvod. Ta tinktura je sestavljena iz rastlin, ki močno odvajajo vodo, obenem pa delujejo antiseptično, se pravi proti vnetno. Kompleksno deluje na težave s sečili.

Večja težava je, če dobimo bakterijsko vnetje sečil. Simptomi so sledeči: poviša se temperatura, lulanje je pogosto in pekoče. V tem primeru poiščemo pomoč zdravnika, ki nam praviloma predpiše antibiotike. Problem je v tem, da so nekatere bakterije postale odporne oziroma rezizdentne na antibiotike. V tem primeru tudi priporočam uporabo tinkture JM 412.

Če ravno nimate te tinkture, pa je zadeva lahko rešljiva tudi s prevretkom žajbljevih listov. Tri čajne žličke žajblja poparimo z sedem dcl kropa. Potem pustimo poparek rahlo vreti še 15 minut. Po petih minutah prevretek precedimo. Dobimo zlatorumen čaj, ki ga potem popijemo v treh obrokih po požirkih. Tako pripravljen čaj pijemo do izboljšanja.

Torej, z nami na dopust naj gre čaj zlate rozge, žajblja, tinktura 412 in pa kakšen čaj proti driski, ki nam zna tudi zagreniti dopust. Takšen čaj pa je sestavljen iz hrastovega lubja in korenike srčne moči. Če zgoraj naštetih pripravkov še nimate, jih lahko naročite. Naš kontakt: E mail, majes@siol.net ali tel. 031 30 49 70.

Jože Majes