ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Poletje v trboveljski knjižnici

V Knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah bo poletje kljub dopustom zanimivo. Pripravljajo pravljična druženja skupaj z DPM Trbovlje, pa poletno šahiranje in ustvarjale delavnice ter Tončkova poletna bralnica. Poleg tega potekata še humanitarna in dobrodelna akcija.

V Knjižnici Toneta Seliškarja so pričeli pravljična druženja z DPM Trbovlje v četrtek z malo šolo šahiranja. Druženja z DPM bodo nadaljevali vsak  četrtek. Prihodnji teden bodo godli z Delavsko godbo Trbovlje, čez 14 dni bodo spet šahirali, potem bodo pripravljali pasje poljubčke z društvom Hrtji svet Slovenije, se odpravili z gledališčniki v pravljični svet in z gostilno Bigman kuhali pravljico.

Poletno šahiranje bodo v knjižnici pripravili 11. in 25. julija ter 8. avgusta. Vse poletje bodo potekale na mladinskem oddelku knjižnici samostojne ustvarjale delavnice.

Čez poletje pa poteka v knjižnici tudi humanitarna akcija za trboveljske otroke. Skupaj z OZRK Trbovlje zbirajo šolske potrebščine, higienske in kozmetične pripomočke ter drobne sladke pozornosti. Vse zbrano bodo knjižničarke in knjižničarji predali Območnemu združenje Rdečega križa in razveselili otroke, ki bodo jeseni prestopili šolske pragove.

V knjižnici poteka tudi dobrodelna akcija za Društvo Reks in Mila (društvo za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski). V knjižnici zbirajo odeje in brisače, igrače, suho mačjo in pasjo hrano, mačje in pasje priboljške, pesek za mačja stranišča in drečke, zelo veseli pa bodo tudi prostovoljnih prispevkov. Vse zbrano bodo namenili živalim, ki jih oskrbujejo v Društvu Reks in Mila. V njem delujejo prostovoljci, ki vsak dan predano skrbijo za živali brez doma in tiste, ki živijo pri lastnikih, ki zanje ne morejo več ustrezno skrbeti.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor