Organizirali so humanitarno akcijo zbiranja šolskih potrebščin, ki so namenjene trboveljskim otrokom. Zbrane stvari so predali Rdečemu križu Trbovlje, da jih bodo dali tistim, ki jih potrebujejo.
Notranja urejenost v obeh trboveljskih knjižnicah se je delno spremenila tako, da imata bukvarni, kjer lahko posamezniki dobijo literaturo brezplačno ali za simboličen evro.

V matični knjižnici so postavili na oddelku za odrasle otroški kotiček, kjer se otroci lahko igrajo, rišejo ali berejo, ko njihovi starši ali spremljevalci izbirajo knjižno gradivo zase.

Od avgusta naprej razveseljujejo starše novorojenčkov, rojenih v trboveljski porodnišnici, z bonom za enoletno članarino, da starši izposojajo knjižnično gradivo zase.

Od 2. do 30. septembra si bodo obiskovalci knjižnice lahko ogledali razstavo domačina Kristiana Božiča z naslovom Izzivi avtističnega otroka. Pred koncem razstave, 28. septembra, ob 19. uri, bo pogovorni večer z avtorjevo mamico Katjo Šergan Božič, ki bo povedala kaj avtizem je, kako ravnati s takim otrokom, ga spodbujati in razvijati njegove sposobnosti.

Irena Vozelj