Občina Trbovlje v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje v okviru praznika dneva državnosti pripravlja glasbeno prireditev Poletje pod zvezdami. Ta bo 10. in 31. julija ter 28. avgusta na Kumu, kjer bodo tri poletne večere popestrili tudi glasbeno. Na prvem izmed treh glasbenih večerov, ki bo v soboto, 10. julija, ob 21. uri, bo nastopila mlada glasbena ustvarjalka Ditka.

  Ditka je kantavtorica, pevka, kitaristka in skladateljica, ki prihaja s Prevalj na Koroškem. Nad glasbo jo je navdušil njen oče Gorazd Čepin, vsestranski glasbenik in profesor glasbe, ki je tudi danes njen mentor, soavtor pesmi in član njene glasbene zasedbe. Ditka je v slovenskem glasbenem prostoru nase opozorila s pesmijo Ne bodi kot drugi, poezijo Ferija Lainščka. Njeno aktivno sodelovanje s pesnikom, s katerim tudi skupaj nastopata, je prava redkost na slovenski glasbeni sceni.

Poletje pod zvezdami bodo nadaljevali še 31. julija, ko bo ob 21. uri na Kumu nastopila koroška pevka Eva Boto in 28. avgusta, ko pa bo prav tako ob 21. uri zapela Trboveljčanka Petra Ambrož.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Prejšnji članekZlati in diamantni maturanti
Naslednji članek30-letnica ZD Zagorje