Osnovna šola Litija, Osnovna šola Gradec in Podjetniški RISE Šmartno Litija z.b.o. so 21. novembra na OŠ Litija organizirali Poklicni bazar. Namen poklicnega bazarja je bil seznaniti bodoče dijake z možnostmi nadaljnjega izobraževanja in možnostmi opravljanja poklicev v lokalni skupnosti.

Na poklicnem bazarju so se predstavile različne srednje šole iz osrednjeslovenske, zasavske in jugovzhodne regije. Vseh skupaj je bilo 29.

K sodelovanju so povabili tudi 31 lokalnih podjetij, v večini iz Občine Litija in Občine Šmartno pri Litiji. Podjetja so predstavila svoje delo in poklicne profile, ki jih iščejo in jih bodo v prihodnosti v svoji dejavnosti najbolj potrebovali. Hkrati so udeležencem bazarja omogočili, da se dogovorijo za skupinsko voden ogled posameznega podjetja, da šolarji dobijo celosten vpogled v delo poklica, za katerega se zanimajo.

Organizatorji ocenjujejo, da se je Poklicnega bazarja udeležilo okrog 450 obiskovalcev (šolarjev in njihovih staršev). Na bazarju so sodelovala podjetja: Trgograd d.o.o., PINO Gradbeni inženiring d.o.o., Ostrešje d.o.o., Pohištvo Erjavec d.o.o., Mizarstvo Kos – Jože Kos s.p., Lesokras d.o.o., Šekli & Kukovica Veterinarska ambulanta d.o.o., Veterinarska ambulanta Gaber, Eva Lesjak s.p., Okrepčevalnica Kuhla, Omahen-Transport d.o.o., Herz d.o.o., Prigo d.o.o., Geodetski biro Jože Cestnik s.p., ISKRA d.o.o., PE Baterije in potenciometri, Ministrstvo za notranje zadeve – Policija, KOPIT d.o.o., KGL d.o.o., KOVIKOR d.o.o., AS GRM d.o.o., Kmetijsko gozdarska zadruga Litija z.o.o., Rožica Si, Petra Planinšek s.p., VRTTIM Timotej Medved s.p., Hipermarket Spar Litija, Center za socialno delo Litija, ŽELVA d.o.o., PEGO PLUS d.o.o., Elektronabava d.o.o., Predilnica Litija d.o.o., Frizerstvo Meta, Marjetka Groboljšek s.p. in MEGO d.o.o.

Savus

Foto: arhiv Občine Šmartno pri Litiji