RK Zagorje : ŽRK Celje Celjske mesnine 25:21 (13:12) 
Športna dvorana Zagorje, gledalcev: 125, sodnika: Iztok Pirc, Jože Humek.

Zagorje: Zubak, Perić A. (10 obramb), Golob (2 obrambi, 2×7); Guna, Stanko 5, Ražem, Panger 3, Rebolj 7, Voglar 5(4), Skrinjar, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja 5, Perić I., Cilenšek, Matavš. Trener Bojan Voglar.

Celje CM: Močič(1 obr.), Hrovatič (6 obr.);  Belac, Vrček A. 4, Vrčar 1, Regner, Hren 7(3), Helbel 4(2), Jankovič, Cvetko1, Privšek 2, Dobrotinšek, Stropnik, Robič, Florjančič. Rajko Begovič.

Sedemmetrovke: Zagorje 4/4, Celje 8/5,

Izključitve: Zagorje 6 minut, Celje  6 minut

Tekma se je po pričakovanju začela borbeno in izenačeno. Kljub vodstvu gostij največ za en gol je bil rezultat v prvem polčasu izenačen kar osemkrat. Po zadnjem izenačenje na 9:9 so pobudo prevzele domače igralke. Za vodstvo 11 : 9 in 13 : 11 je obakrat zadela Tjaša Stanko. Polčas so dobile Zagorjanke 13 : 12.

V drugem polčasu so Zasavke v prvem delu polčasa zaprle vse poti do svojih vrat v teh minutah je Andrea Perić obranila nekaj težkih strelov Celjank in v 43. minuti so domače rokometašice vodile 19 : 13. Od takrat so na sceno stopila sodnika, ki sta s svojimi odločitvami razburjala obe strani. Več nervoze sta s svojimi odločitvami vnesla v domač tabor. Celjanke so priložnost zgrabile z obema rokama. Približale so se na dva zadetka zaostanka 22 : 20 v 56. minuti. Vmes pa se je izkazala domača vratarka Pia Golob , ki je obranila dve sedemmetrovki, še eno pa so Celjanke vrgle mimo gola. Domače so tekmo zanesljivo pripeljale do nove, tretje zmage v prvenstvu.

Sedaj sledi 14 dnevna pavza zaradi priprav reprezentance Slovenije v okviru priprav na EP. Naslednjo tekmo igrajo Zagorjanke v Mariboru.

DL