V soboto, 22. maja, so se  mladi plavalci plavalnega kluba Rudar Trbovlje po dolgem času odsotnosti  tekmovanj udeležili  pokala  Triglavko  v organizaciji plavalnega kluba Triglav Kranj. Na tekmovanju je nastopilo 350 mlajših in starejših dečkov in deklic iz vse Slovenije.

Za trboveljski klub so nastopili Taj in  Inja Zupančič, Ariana Agrež, Mojca in Špela Oberžan ter Noemi Borišek. Zaradi različnih razlogov se tekmovanja ni udeležilo kar nekaj plavalcev Rudarja, ki bi pripomogli še k večjem  uspehu. Za manjši uspeh pa je nedvomno kriv »lock down« in pa nerazumevanje predpisov pri odprtju bazena v Hrastniku za registrirane plavalce, saj so ostali slovenski plavalci nemoteno trenirali v bazenih. S suhimi treningi se ne da nadomestiti izpada treningov v vodi. Tekmovanje je potekalo v velikem 50 metrskem olimpijskem bazenu, kar je predstavljalo dodatno oviro pri doseganju odličnih rezultatov in osebnih rekordov. A tudi to ni ustavilo mladih Trboveljčanov pri osvajanju odličij.

Najbolj uspešna pri osvajanju medalj je bila Ariana Agrež, ki je dominirala na 100 prosto in 200 mešano, bila druga na 50 delfin, medtem ko je bila na 100 prsno diskvalificirana zaradi prehitrega štarta. Odlična je bila tudi Mojca Oberžan, ki  je  osvojila srebro na 100 delfin, bron na 200 mešano, ter leseno medaljo, torej četrto mesto, na 50 delfin.

Taj Zupančič se je  uvrstil med najboljše v vseh štirih disciplinah v katerih je nastopil. Osvojil je 2. mesto na 100 delfin in 200 mešano, ter bil 5. na 50 delfin, ter 9. na 50 prosto.

Najmlajše plavalke Noemi Borišek, Špela Oberžan in Inja Zupančič so se v mlajšem letniku uvrščale med osem najboljših z novimi osebnimi rekordi, ki so največja spodbuda za nadaljnje delo.

»Tako so mladi plavalci kljub menjavi generacije prebili led s tekmovanjem in nadejamo se lahko ob boljših pogojih na trboveljskem bazenu nadaljevanja uspešne zgodbe Rudarjevih plavalcev. S sprostitvijo ukrepov si bodo tekmovanja sledila kot po tekočem traku. Konec meseca je na sporedu že 46. Pokal mesta Ljubljane,« je zapisal ob koncu poročila trener trboveljskih plavalcev Martin Raušl.

MR

Foto: PK Trbovlje

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekVlado Garantini, 80-letnik