četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Pojužnali so

V parku dr. Janeza Drnovška v Zagorju ob Savi je bila 9. maja za vse obiskovalce na voljo južna. Na številnih stojnicah so zbrani kuhali, mimoidoči pa so lahko kulinarične dobrote zastonj poskušali.

Pri dogodku, ki je promoviral raznolikost zasavskih krožnikov, so sodelovali OŠ Toneta Okrogarja Zagorje, KD Svoboda Center – Folklorna skupina Trbovlje, Zasavska ljudska univerza, Srbsko kulturno društvo Sava Hrastnik, Prosvetno društvo Čeče, evropski prostovoljci iz Mladinskih centrov Trbovlje in Zagorje, Društvo kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake, Srednja šola Zagorje, televizija ETV in še mnogi drugi.

Prireditev je del evropskega projekta Access in je sofinancirana iz programa Evropa za državljane. 

Sicer pa Regionalna razvojna agencija Zasavje od 8. do 10. maja gosti predstavnike šestih partnerskih organizacij iz štirih držav, s katerimi sodeluje v omenjenem projektu.

V okviru obiska so si predstavniki na OŠ Toneta Okrogarja ogledali prakse dela z otroki, ki so se nedavno preselili v Slovenijo, popoldne pa so se tudi udeležili dogodka Južna, Južna! in usposabljanja za izvedbo Žive knjižnice.

Pri programski zasnovi in izvedbi projekta v Zasavju so moči združili Punkt – Laboratorij za kreativne industrije, Mladinski center Zagorje ob Savi in OŠ Toneta Okrogarja.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor