V četrtek, 12. avgusta, so se Vandrovčki iz Društva upokojencev Zagorje ob Savi odpravili na pohod po okolici Krvavca. Objavljamo zapis Olge in Ivana Kosa.

S parkirišča na Planini Jezerca (1421 m) smo se povzpeli po stezi čez travnato pobočje, od koder smo imeli lep pogled na koče na Planini Jezerca. Po dvajsetih minutah prijetne hoje, smo prišli do parkirišča na Kriški planini (1480 m). Od tam smo nadaljevali pohod v smeri Planine Koren. Nekaj časa smo hodili ob smrekovem drevoredu in pašniku, polnem krav. Kmalu smo prišli na strma pobočja Krvavca. Najprej smo imeli strm spust po kamniti in spolzki stezi, si malo oddahnili po ravni stezi, nato pa smo premagali strm vzpon do Planine Koren. Od Kriške planine do Koče Koren (1675 m), ki stoji sredi planine, smo hodili uro in dvajset minut. Koča, okoli katere so se pasle krave, je bila zaprta, ima pa odličen samopostrežni bife, ki je odprt “non stop”.

Po malici iz nahrbtnika se je “ta hitra” skupina odpravila na Planino Košutna (1778 m) in na vrh Košutne (1974 m), do koder se hodi uro in petnajst minut. Ta pot je delno zahtevna. Sestopili so mimo Kompotele do Planine Koren, potem pa po isti poti do avtobusa.

Naša, manjša skupina, se je po malici in uživanju na soncu, počasi vračala po isti poti do Kriške planine. Na Turistični kmetiji Viženčar smo počakali “ta hitro” skupino in šli do parkirišča na Planini Jezerca.

Ivan in Olga Kos

Foto: Ivan in Olga Kos

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekOvnik državni prvak