četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Pograjčevi orliči na vrhu

V soboto, 6. februarja, je bilo v Kranju državno prvenstvo v smučarskih skokih za dečke do 12 in do 13 let ter za deklice do 13 let in ekipno do 13 let. Tekme so potekale na 43-metrski skakalnici, na tekmovanju pa so odlično nastopili skakalci SK Zagorje, ki jih vodi trener Zvone Pograjc.
Izjemno so se odrezali dečki starosti do 13 let. Taras Tratnik je osvojil naslov državnega prvaka, Matija Prosenc je bil tretji, Miha Lipovšek Ročnik pa četrti. Tudi moštveno so člani Skakalnega kluba Zagorje zasedli prvo mesto in osvojili naslov državnih prvakov. Med deklicami do 13 let se je izkazala Lara Logar s tretjim mestom.

Odlično so tekmovali tudi leto mlajši skakalci. Lovro Peitl je osvojil četrto mesto, Anej Razpotnik je bil deseti, Dominik Zupanec pa 22.

Mladi skakalci pa so se veselili tudi lepega uspeha Katje Požun, tudi članice zagorskega kluba. Na tekmi svetovnega pokala v Hinzenbachu v Avstriji je skakala odlično in dosegla najboljši rezultat v tej sezoni, 11. mesto. Katjo in druge slovenske skakalke čaka konec tedna skakanje v svetovnem pokalu v domačem Ljubnem ob Savinji, kjer bodo dekleta prav gotovo vzpodbujali tudi zasavski ljubitelji skokov.

JK

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor